Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Obrezovanje vrtnic - splošno

Moderator: Melona

Odgovori
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

O tole bi pa mene tud zanimalo, da se končno enkrat naučim pravilnega obrezovanja. Sem mal razmišljala da bi se zapeljala do Valdoltre, kjer naj bi bilo danes, ampak mi časovno ne znese. Če pa bo kje bližje Lj ali Kranju pa se z največjim veseljem pridružim.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Sledite strani v naslednjih mesecih pa boste izvedele.
Če bi se pa rade res naučile, pa se javite kot prostovoljke v Sv. Ivan kjer boste osebno z Vremcem spoznale obrezovanje na posameznih sortah.
Je bila Irenakk lani pa lahko sama pove, kako je._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
filifero

Odgovor Napisal/-a filifero »

Garden-ja, kdaj bo v S. Ivanu? A ze ves? Jaz bi se z veseljem udelezil, res me zanima in imam dost vprasanj.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

V kakšni obliki je to prostovoljstvo?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Garden-ja

Filifero, ne vem. Ko izvem, javim.

Bobolino. Prideš s škarjami primerno oblečena, poslušaš razlago in se lotiš dela. Wink_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Garden-ja

Itak vem, da nimam veliko možnosti.
Ampak ...

Blizu Verone bo 2. februarja tečaj obrezovanja, predvsem antičnih sort, ki ga bo vodil eden večjih strokovnjakov.
Je slučajno kdo, ki bi šel ... in bi vozil? Cool
Seveda samo za italijansko govoreče._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

V parku Sv. Ivana v Trstu sem srečala g.Vremca, ki je rekel da naj bi bilo obrezovanje vrtnic v Valdoltri mišljeno za ta vikend a vremenska napoved je slaba. Kasneje pride na vrsto obrezovanje v Sv.Ivanu. Danes so počasi začeli z dvemi njihovimi delavci obrezovati na gredi pokrovnih vrtnic. Samo nekaj malega je porezano. Vse že brsti._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
filifero

Odgovor Napisal/-a filifero »

Res je, vse ze brsti. Hitro se bo ustavilo, ker prihaja zima.
Garden-ja

Saj je bolje, da pride.
Včeraj sem obrezovala, številne konice imajo že mlade lističe._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
MAID MARION

Odgovor Napisal/-a MAID MARION »

Zanimiv link za tiste, ki ne utegnejo v Valdoltro, Sv. Ivan ali Verono,...

http://urbanext.illinois.edu/roses/prune.cfm

lp_________________MAID MARION
Odgovori