Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2014
mfranc je napisal/a: |
Pri meni v četrtem dnevu zunaj vse tri sorte paradajza, sedaj čakam samo še na edino zgodnjo setev čilija, Hot Wax. LP |
To sem sicer citirala iz teme o čilijih. Katere tri sorte paradižnikov si sejal?
Sama se letos nikakor ne morem odločiti, katerega bi izbrala za zgodnjo setev v torek.
Plamenka, El Clasico pri meni zadnja leta:
- Fourth of July F1, res izredno zgoden
- Black Sea Man, od vseh črnih bo samo ta letos, tudi precej zgoden, kot skoraj vsi črni
- Earl of Edgecombe, oranžni; tega vsako leto preklinjam ker je nagraužno pozen , na kancu pa ga vendar sejem, ker je zelo okusen in en redkih oranžnih, ki ni kašast.
Ja, pa vsi trije so približne in končne višine do 2,0 metra, z loncem vred, kar mi je odličen kompromis .
Vse ostale bom sejal konec februarja/začetek marca.
LP_________________mfranc
- Fourth of July F1, res izredno zgoden
- Black Sea Man, od vseh črnih bo samo ta letos, tudi precej zgoden, kot skoraj vsi črni
- Earl of Edgecombe, oranžni; tega vsako leto preklinjam ker je nagraužno pozen , na kancu pa ga vendar sejem, ker je zelo okusen in en redkih oranžnih, ki ni kašast.
Ja, pa vsi trije so približne in končne višine do 2,0 metra, z loncem vred, kar mi je odličen kompromis .
Vse ostale bom sejal konec februarja/začetek marca.
LP_________________mfranc
Hvala, res ste prijazni tu. Irenca mi je obljubila rdečega zgodnjega, tvojih ponujenih pa tudi nimam. Nisem šla že prej čez vse sorte, da bi razbrala kateri so zgodnji. Nekaj sort (pa ne zgodnjih) sem prosila že Marijav in mi jih je poslala. Od črnih imam pa črni princ, slovenian black, black Sara, črn beefsteak. Če jih imaš viška sem jih vesela. Letos so mene okužili paradižniki.
lp
lp
Leda, te sorte, ki so pri tebi napisane v slovenščini, črni princ in črni beefsteak, to si že dobila pod tem imenom ali si sama prevedla?
Ker ime sorte naj bi ostalo originalno, da ne pride do zmešnjav. Torej Black Prince in Black Beefsteak...
Seveda ne gre vedno brez prevodov, denimo ruska imena sort se vedno prevedejo tudi v angleščino, da so razumljiva večini. Ampak to ni preimenovanje sorte, je le sinonim, ki se tudi uradno uporablja...
Drugače pa dobrodošla med paradajzoljubci _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ker ime sorte naj bi ostalo originalno, da ne pride do zmešnjav. Torej Black Prince in Black Beefsteak...
Seveda ne gre vedno brez prevodov, denimo ruska imena sort se vedno prevedejo tudi v angleščino, da so razumljiva večini. Ampak to ni preimenovanje sorte, je le sinonim, ki se tudi uradno uporablja...
Drugače pa dobrodošla med paradajzoljubci _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A