Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
Sem nov na forumu, zato vas najprej vse prav lepo pozdravljam. Letos sem posejal:
- pimenta picona,
- savina habanero,
- jalapeno (zelen)
in puta madre.
Poleg tega sem posejal še 8 vrst brez imen in pa sladke feferone. Čakam pa še na tole seme in pa tega junaka.
Prav tako sem posejal že papriko in sicer zaenkrat samo soroksari._________________Lp Sars
- pimenta picona,
- savina habanero,
- jalapeno (zelen)
in puta madre.
Poleg tega sem posejal še 8 vrst brez imen in pa sladke feferone. Čakam pa še na tole seme in pa tega junaka.
Prav tako sem posejal že papriko in sicer zaenkrat samo soroksari._________________Lp Sars
Jaz sem posadila Jalapeno, Anaheim Čili in pa Numex Big Jim.
Včeraj je pokukal ven Jalapeno; Anaheim sem kar malo z zobotrebcem prebrskala in je že vzklil, iz zemlje pa še ni pririnil. Numex Big Jim se mi je pa že v kalilni vrečki čudno obnašal; po enem tednu kalčka še ni bilo videti; semenček je postal še malo bolj temen; notri pa se je videla svetlejša pikica.
Ima kdo podoben problem? Imam občutek, da ne bo nič ven pogledalo
Pa tako sem se razveselila semenk tega čilija, ki naj ne bi bil tako hudo pekoč.
LP_________________petrick
Včeraj je pokukal ven Jalapeno; Anaheim sem kar malo z zobotrebcem prebrskala in je že vzklil, iz zemlje pa še ni pririnil. Numex Big Jim se mi je pa že v kalilni vrečki čudno obnašal; po enem tednu kalčka še ni bilo videti; semenček je postal še malo bolj temen; notri pa se je videla svetlejša pikica.
Ima kdo podoben problem? Imam občutek, da ne bo nič ven pogledalo
Pa tako sem se razveselila semenk tega čilija, ki naj ne bi bil tako hudo pekoč.
LP_________________petrick
No da se še jaz malo pohvalim, včeraj posejal prvih 104 semena čilijev, kalijo na konstantni temperaturi 26 st. o pridnosti kaljenja poročam sproti ;-). Pred tednom sem posejal baziliko, peteršilj in limonsko travo vse je že zunaj.
@petrick tudi jalapeno in anaheim nista hudo pekoča ;-)
LPD
PS: Mfranc upam da boš imel več uspeha z Waxom kot jaz lani :P
@petrick tudi jalapeno in anaheim nista hudo pekoča ;-)
LPD
PS: Mfranc upam da boš imel več uspeha z Waxom kot jaz lani :P
Danes sem prvič porabil zamrznjene Rocoto Red čilije. Odkril pa teden nazaj v hladilni skrinji, kjer so se skrili čisto na dnu . Še predlanski so, po reglcih jim je rok že potekel ...
Tale dva sem še zamrznjena narezal na koščke; gre brez problema, kljub temu da je Rocoto kar precej debelostenski.
Takole sem jih "namazal" na rezino ovsenega kruha, manjka še sir, pršut in druga rezina kruha.
F/1dPRAbYK/0091.jpg" border="0" />
Okus?: če vzamem kot minus, da so že malo predolgo bili v skrinji in da se okus spremeni tudi zaradi fizikalne spremembe po odtalitvi (so vodeni in cunjasti)
- ostane tudi velik plus, da je okus najbližji originalu v primerjavi s shranjevanjem v olju, kisu, slanici itd.
Se izgubi kar nekaj arome, na srečo pa se ne izgubijo skovili .
Bom ponovil, ko bo kaj viškov.
LP_________________mfranc
Tale dva sem še zamrznjena narezal na koščke; gre brez problema, kljub temu da je Rocoto kar precej debelostenski.
Takole sem jih "namazal" na rezino ovsenega kruha, manjka še sir, pršut in druga rezina kruha.
F/1dPRAbYK/0091.jpg" border="0" />
Okus?: če vzamem kot minus, da so že malo predolgo bili v skrinji in da se okus spremeni tudi zaradi fizikalne spremembe po odtalitvi (so vodeni in cunjasti)
- ostane tudi velik plus, da je okus najbližji originalu v primerjavi s shranjevanjem v olju, kisu, slanici itd.
Se izgubi kar nekaj arome, na srečo pa se ne izgubijo skovili .
Bom ponovil, ko bo kaj viškov.
LP_________________mfranc