Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprike 2014
Moja soseda nikoli ne kupuje semen paprik, vsa semena dobi iz paprik iz Lidla in Hoferja. Vsako leto ima toliko plodov na paprikah, da se ji kar čudim, kako ji to uspe! Ko sem jo vprašala, kje je kupila semena, mi je rekla, da so iz treh paprik, ki jih je kupila v Lidlu. Če se mi ni zlagala, potem verjamem, da bodo semena kalila in tudi obrodila. jaz sem tudi pobrala semena iz oranžne paprike, bom tudi poskusila._________________You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.
tudi jaz že nekaj let sejem iz kupljenih paprik iz H. ali ž.trga. lahko trdim da so semena 99% kaljiva in da naredijo lepe plodove. izbrano papriko imam nekaj dni na sobni temperaturi. ko shranjujem seme, za tekoče leto jih dam v širšo posodico, da so na zraku. sejem ponavadi po koledarju v drugi pol. feb. lani sem januarja in je bilo prezgodaj. rastline so bile pretegnjene. lpvoda
PS: seme oranžne mini papričice pred leti kupljene v H. pod imenom "Nizozemska" sejem že nekaj let iz svojega semena in je vedno enaka. upam, da bo tako tudi ostala saj je zelo okusna in dekorativna. kaljivost je popolna enako kot barva in okus. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: seme oranžne mini papričice pred leti kupljene v H. pod imenom "Nizozemska" sejem že nekaj let iz svojega semena in je vedno enaka. upam, da bo tako tudi ostala saj je zelo okusna in dekorativna. kaljivost je popolna enako kot barva in okus. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Zana je napisal/a: |
Moja soseda nikoli ne kupuje semen paprik, vsa semena dobi iz paprik iz Lidla in Hoferja. Vsako leto ima toliko plodov na paprikah, da se ji kar čudim, kako ji to uspe! Ko sem jo vprašala, kje je kupila semena, mi je rekla, da so iz treh paprik, ki jih je kupila v Lidlu. Če se mi ni zlagala, potem verjamem, da bodo semena kalila in tudi obrodila. jaz sem tudi pobrala semena iz oranžne paprike, bom tudi poskusila. |
kali preverjeno
meni je kalila rumena iz hoferja,
edino kar upam je, da niso hibridi,so pa iz španije te paprike.
Danes sem še dal kalit špic rdečo iz tuša..
Uh, spim še spanje pravičnega - šele danes sem preveril semena paprike in vidim da ni niti ene babure. Ki so nam najbolj priročne za filanje.
Torej "idealna" prilika, da probam kakšno frišno papričico iz marketov. Bi pa najraje vzel kakšno srednje velikosti, pa ni nujno, da je ekstravagandne barve, saj je ne bom jedel z očmi .
Kakšen predlog? Voda?
LP_________________mfranc
Torej "idealna" prilika, da probam kakšno frišno papričico iz marketov. Bi pa najraje vzel kakšno srednje velikosti, pa ni nujno, da je ekstravagandne barve, saj je ne bom jedel z očmi .
Kakšen predlog? Voda?
LP_________________mfranc