Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprike 2014
Tudi jaz sem pobrala seme iz velike zelene babure iz Mercatorja, ki se je barvala na oranžnorumeno.
Skalile so mi zaenkrat tri semenke. bomo videli...
28.1. posejane paprike so po večini zunaj. Prve sorte so po 6 dneh kalile tiste, katerih seme je bilo od Vode (feferon, Ajvaruša) Kalile so praktično 100%. Tudi od MarijeV so vsa semena skalila, se mi zdi!
Zadnje sorte lezejo ven po 10 dneh, pa še to le kak kalček. Zanimivo, da so najdlje in najslabše kalila kupljena semena.
Sem pa predvčerajšnjim ponovno sejala nekaj sort paprik in jajčevcev - tiste, ki so slabo ali sploh niso kalile. Da morda zapolnim manjko
Skalile so mi zaenkrat tri semenke. bomo videli...
28.1. posejane paprike so po večini zunaj. Prve sorte so po 6 dneh kalile tiste, katerih seme je bilo od Vode (feferon, Ajvaruša) Kalile so praktično 100%. Tudi od MarijeV so vsa semena skalila, se mi zdi!
Zadnje sorte lezejo ven po 10 dneh, pa še to le kak kalček. Zanimivo, da so najdlje in najslabše kalila kupljena semena.
Sem pa predvčerajšnjim ponovno sejala nekaj sort paprik in jajčevcev - tiste, ki so slabo ali sploh niso kalile. Da morda zapolnim manjko
paprika, pri F1 hibridih je od Mendla dalje jasno, da za vsako posamezno lastnost, če se deduje dominantno/recesivno, lahko pričakujemo v F2( pod pogojem, da pustimo, da se rastline, ki zrastejo iz semen F1 generacije, da se samooprašijo, torej te rastline med seboj), 3/4 rastlin z izraženo dominantno in 1/4 rastlin z izraženo recesivno lastnostjo. Seveda pod pogojem, da je rastin statistično dovolj.
Po eni ali dveh rastlinah torej ni možno soditi nič pametnega.
Po eni ali dveh rastlinah torej ni možno soditi nič pametnega.