Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Radič - Cichorium intybus

Odgovori
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Saj jaz tudi za mojega nisem siguren ali je vitlof ali ne - ko sem dobil sadike, je bilo rečeno da je to belgijski radič oz. vitlof. Nekateri so imeli lepe "ovalne" liste, nekateri so bili rahlo rdečkasti, nekateri nazobčani kakor regrat, ampak smo vse pojedli.

Od avgusta (se mi zdi) do decembra je rastel na vrtu in smo ga sproti rezali za v solato, decembra je pa šel v lonce. Poleg tega sem opazil da ga rada napade nekakšna plesen, podobna pepelasti.

Jaz ga na tvojem mestu nebi pulil, je že rahlo pozno. Poreži ga za v solato, pa se bo obrastel še za kakšno rundo Smile

Meni iz vrta ni kaj preveč okusen (mehak in grenak), ta iz siljenja pa (hrustljav in ne greni).
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Garden-ja, ali pišeš o temle radiču Goriški radič - cenjena vrtnina ?

Se mogoče da kupiti seme ? Je kdo iz goriškega konca na forumu, ki bi bil tako prijazen in bi ga bil prpravljen nabavit ?

Se emkey še kaj oglasi !!!_________________
Nazadnje urejal/a orhy 16 Feb 2014 20:44; skupaj popravljeno 1 krat
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

TwityPity je napisal/a:
Saj jaz tudi za mojega nisem siguren ali je vitlof ali ne - ko sem dobil sadike, je bilo rečeno da je to belgijski radič oz. vitlof. Nekateri so imeli lepe "ovalne" liste, nekateri so bili rahlo rdečkasti, nekateri nazobčani kakor regrat, ampak smo vse pojedli.

Od avgusta (se mi zdi) do decembra je rastel na vrtu in smo ga sproti rezali za v solato, decembra je pa šel v lonce. Poleg tega sem opazil da ga rada napade nekakšna plesen, podobna pepelasti.

Jaz ga na tvojem mestu nebi pulil, je že rahlo pozno. Poreži ga za v solato, pa se bo obrastel še za kakšno rundo Smile

Meni iz vrta ni kaj preveč okusen (mehak in grenak), ta iz siljenja pa (hrustljav in ne greni).

Ja, tale iz vrta je res grenak!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pa ravno te grenčine so zdravilne, zato - potrpi in uživaj. Cool
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Bravo metuljc - si me prehitela. Wink_________________
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Orhy, ja tale je, goriška vrtnica._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

metuljc je napisal/a:
Pa ravno te grenčine so zdravilne, zato - potrpi in uživaj. Cool

Metuljc, ti ga narežem in prinesem, bova skupaj 'uživali'. Razz_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Velja, pa bučno olje, en dober kis, vroč krompir in česen. Mmmmmmm...
bobolino

Upam, da pridem kdaj po svetlem domov, pa dobiš Laughing ._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Sem hotela tole sliko prilepit h Toskanesemu ohrovtu... Ampak se tako fletno menita o solati, da bom dala kar sem.

Takole izgleda naša zimaska solata: osnova so razni radiči (grenki seveda), dodam jim list ali dva toskanskega ohrovta, čičeriko (ali fižol), lahko še en krompirček, bogato potresem s semenom zelene (tiste drobne pikice na fotografiji), začinim z obilo česna, soljo, bučnim oljem in limono. Včasih nasekljam še koromačevo zelenje in ječmenovo travo...

[url=http://www.Slikomat.com/slika/5633907.htm][img]http:
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha

Na fotgrafiji solata še ni dokončana-ni začinjena_________________naredimo svet lepši
Odgovori