Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Radič - Cichorium intybus
Saj jaz tudi za mojega nisem siguren ali je vitlof ali ne - ko sem dobil sadike, je bilo rečeno da je to belgijski radič oz. vitlof. Nekateri so imeli lepe "ovalne" liste, nekateri so bili rahlo rdečkasti, nekateri nazobčani kakor regrat, ampak smo vse pojedli.
Od avgusta (se mi zdi) do decembra je rastel na vrtu in smo ga sproti rezali za v solato, decembra je pa šel v lonce. Poleg tega sem opazil da ga rada napade nekakšna plesen, podobna pepelasti.
Jaz ga na tvojem mestu nebi pulil, je že rahlo pozno. Poreži ga za v solato, pa se bo obrastel še za kakšno rundo
Meni iz vrta ni kaj preveč okusen (mehak in grenak), ta iz siljenja pa (hrustljav in ne greni).
Od avgusta (se mi zdi) do decembra je rastel na vrtu in smo ga sproti rezali za v solato, decembra je pa šel v lonce. Poleg tega sem opazil da ga rada napade nekakšna plesen, podobna pepelasti.
Jaz ga na tvojem mestu nebi pulil, je že rahlo pozno. Poreži ga za v solato, pa se bo obrastel še za kakšno rundo
Meni iz vrta ni kaj preveč okusen (mehak in grenak), ta iz siljenja pa (hrustljav in ne greni).
Garden-ja, ali pišeš o temle radiču Goriški radič - cenjena vrtnina ?
Se mogoče da kupiti seme ? Je kdo iz goriškega konca na forumu, ki bi bil tako prijazen in bi ga bil prpravljen nabavit ?
Se emkey še kaj oglasi !!!_________________Nazadnje urejal/a orhy 16 Feb 2014 20:44; skupaj popravljeno 1 krat
Se mogoče da kupiti seme ? Je kdo iz goriškega konca na forumu, ki bi bil tako prijazen in bi ga bil prpravljen nabavit ?
Se emkey še kaj oglasi !!!_________________Nazadnje urejal/a orhy 16 Feb 2014 20:44; skupaj popravljeno 1 krat
TwityPity je napisal/a: |
Saj jaz tudi za mojega nisem siguren ali je vitlof ali ne - ko sem dobil sadike, je bilo rečeno da je to belgijski radič oz. vitlof. Nekateri so imeli lepe "ovalne" liste, nekateri so bili rahlo rdečkasti, nekateri nazobčani kakor regrat, ampak smo vse pojedli. Od avgusta (se mi zdi) do decembra je rastel na vrtu in smo ga sproti rezali za v solato, decembra je pa šel v lonce. Poleg tega sem opazil da ga rada napade nekakšna plesen, podobna pepelasti. Jaz ga na tvojem mestu nebi pulil, je že rahlo pozno. Poreži ga za v solato, pa se bo obrastel še za kakšno rundo Meni iz vrta ni kaj preveč okusen (mehak in grenak), ta iz siljenja pa (hrustljav in ne greni). |
Ja, tale iz vrta je res grenak!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Sem hotela tole sliko prilepit h Toskanesemu ohrovtu... Ampak se tako fletno menita o solati, da bom dala kar sem.
Takole izgleda naša zimaska solata: osnova so razni radiči (grenki seveda), dodam jim list ali dva toskanskega ohrovta, čičeriko (ali fižol), lahko še en krompirček, bogato potresem s semenom zelene (tiste drobne pikice na fotografiji), začinim z obilo česna, soljo, bučnim oljem in limono. Včasih nasekljam še koromačevo zelenje in ječmenovo travo...
[url=http://www.Slikomat.com/slika/5633907.htm][img]http:
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Na fotgrafiji solata še ni dokončana-ni začinjena_________________naredimo svet lepši
Takole izgleda naša zimaska solata: osnova so razni radiči (grenki seveda), dodam jim list ali dva toskanskega ohrovta, čičeriko (ali fižol), lahko še en krompirček, bogato potresem s semenom zelene (tiste drobne pikice na fotografiji), začinim z obilo česna, soljo, bučnim oljem in limono. Včasih nasekljam še koromačevo zelenje in ječmenovo travo...
[url=http://www.Slikomat.com/slika/5633907.htm][img]http:
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Na fotgrafiji solata še ni dokončana-ni začinjena_________________naredimo svet lepši