Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Substrati za vzgojo sadik
Toliko da povem, jaz sem uspešno vzgojila del sejančkov paprike kar v Neuhause no8, ker je v naši trgovini zmanjkalo Asefove za setev. Samo za posip preko posejanih semen sem iz zemlje pobrala nekaj cunjastih delov šote, pa je tudi za vrhnji tanek sloj bila kar ok._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Na moji vreči Neuhaus N8 piše naslednje...
Slovenska deklaracija:
- Glavne sestavine: mešanica slabo do srednje razgrajene bele šote (H2 - H5), in zelo razgrajene premrznjene črne šote (H6 - H8) in glinenih zrn.
- pH vrednost: 5,5 - 6,5
- Količina dodanega gnojila (NPK gnojilo 14:10:18): 1,5kg/m3
- Uporaba: Za vzgojo lončnic, npr. ciklam, primul, perlagonij in za druge balkonske rastline in enoletnice
Nemška deklaracija:
- N - 210 mg/l
- P2O5 - 150 mg/l
- K2O - 270 mg/l
- Mg - 100 mg/l
- S - 150 mg/l
P.s. in če pogledamo prospekte na prvi strani od npr. Neuhaus N1, kateri naj bi bil za setev zelenjadnic, tudi ni brez hranil - NPK (mg/l): 210/240/270Nazadnje urejal/a TwityPity 23 Feb 2014 14:27; skupaj popravljeno 1 krat
Slovenska deklaracija:
- Glavne sestavine: mešanica slabo do srednje razgrajene bele šote (H2 - H5), in zelo razgrajene premrznjene črne šote (H6 - H8) in glinenih zrn.
- pH vrednost: 5,5 - 6,5
- Količina dodanega gnojila (NPK gnojilo 14:10:18): 1,5kg/m3
- Uporaba: Za vzgojo lončnic, npr. ciklam, primul, perlagonij in za druge balkonske rastline in enoletnice
Nemška deklaracija:
- N - 210 mg/l
- P2O5 - 150 mg/l
- K2O - 270 mg/l
- Mg - 100 mg/l
- S - 150 mg/l
P.s. in če pogledamo prospekte na prvi strani od npr. Neuhaus N1, kateri naj bi bil za setev zelenjadnic, tudi ni brez hranil - NPK (mg/l): 210/240/270Nazadnje urejal/a TwityPity 23 Feb 2014 14:27; skupaj popravljeno 1 krat