Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
bobolino, jellow bi me zanimal če ti bo kakšna rastlinica ostala. če ne pa jeseni seme. rdečega bom imela cca 10 rastlin, a jaz jih sejem po 20 in pričakujem, da se bodo na to število odzvali, a kot je videt me ne fermajo. semena imam dovoljh in zaradi tega ne bo problema. hvala. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Bicikel je napisal/a: |
Znalce sprašujem ali je že čas, da počasi zbudimo rastline, ki smo jih dali prezimovat? |
Čas je, samo moraš jim potem dati prave pogoje za rast, če ne boš imel pretegnjene nove poganjke. Takole od oka, vsaj med 15 in 20 °C podnevi, 20 - 25 °C je pa že odlično. 10 - 15 °C pa je životarjenje, kjer se že lahko usodne razne nadloge, bolezni in škodljivci.
Ob primerni svetlobi!
Ni pa hudo zamujeno, če se rastline popedenajo tekom marca, celo aprila, saj imajo stare sadike močan koreninski sistem in hitro napredujejo.
Lahko pa se sedajle eventualno zamenja zemlja/substrat, delno, od 1/3 navzgor ali pa kompletno.
LP_________________mfranc