Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprike 2014

Odgovori
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

No pa sem predelal vseh deset strani o paprikah Very Happy in še vse ostalo pa vseeno nisem nikjer zasledi ene stvari. Ali naj v kozarec prepikiram enega ali dva sejančka skupaj, ki bosta potem, ko zrasteta tako tudi posajena v rastlinjak. Eni pravijo, da se to dobro obnese eni pa, da se ne. Prav tako me to zanima za čilije in feferone. Danes sem pripravil in zmešal zemljo in z njo napolnil plastične kozarce vse dobro namočil z vodo in sedaj samo še čakam na vaše izkušnje juter pa v akcijo. Wink
Imam pa tele sorte :
-ŠOROKŠARI
-CORNO DI TORO ROSO
-AJVARUŠA
-ORANŽNE MINI- VODAPAPRIČICE
-GRIECKISKA COSMO_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jaz pikiram kar po dve rastlinici skupaj v 5 dcl lončke. Predvsem zaradi pomanjkanja prostora. Na vrtu bosta tudi rasli po 2 slupaj. Isto čiliji in feferoni.Nazadnje urejal/a Plamenka 09 Mar 2014 19:48; skupaj popravljeno 1 krat
papa

A se hecaš Shocked men so že 3 dcl nekako majhni za dve sadiki. In potem ti to normalno zraseta v veliki sadiki... pa že Very Happy_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Plamenka je mislila pol litrske, zagotovo._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala, sem popravila. Wink Včasih se mi kaj zatipka. Seveda pollitrske, še v teh komaj dočakajo konec maja, ko se preselijo na vrt.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Posadiš skupaj s koreninsko grudo tiste dve sadiki, ali jih ločiš in posadiš malo bolj narazen?
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Jaz sem vedna samo izlončila in posadila skupaj._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
papa

To se pravi, da pikiram po dve skupaj ene 4-5cm narazen in basta Very Happy
Hvala za inf. juter k bom gotov pa vse poslikam in prlepim
Lep začetek delovnega tedna vam želim in srečno Wink_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

No, jaz sem pikirala tudi že po dve sadikici v 2dcl lončke, sicer samo začasno, a vseeno.
Tudi letos sem naredila tako, ker še nisem imela časa 1,5L flaš prežagati na pol. Potem bosta ti dve sadikici šli v spodnjo polovico flaše (končni volumen torej 7-8dcl) z luknjicami na dnu in tam čakali saenje na prosto.
Sproti, ko rasteta, ju dosipavam z zemljo.

Lani sem ta način prvič videla pri Jerci in moram reči, da tako lepih sadik paprik še nikdar nisem videla Shocked
Videlo se je, da sadikam ta prostornina več kot paše, rastline so bile bujne in košate, temno zelene in čokate ter polne cvetov in celo nekaj plodov, ko so šle n vrt..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

jaz imam imam pikirano vse po 2 sadikici v pol litrske ali 2 dl.
Paziti je potrebno da ne zmanka hranil za razvoj
Odgovori