Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Rezanci iz domačih jajčk
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Rezanci iz domačih jajčk
(Prenos iz arhiva)
Oddeljeno iz teme o KOKOŠIH
muha
Zima se je zgleda končala. Moje kokoške že pridno nosijo jajčka. Spet bomo pekli in delali domače rezančke [size=9]Sem si nabavila stroj za izdelavo le teh _________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
muha
Zima se je zgleda končala. Moje kokoške že pridno nosijo jajčka. Spet bomo pekli in delali domače rezančke [size=9]Sem si nabavila stroj za izdelavo le teh _________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Marinka, kako narediš rezance?_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Jaz delam testo za rezance kar z multipraktikom, naenkrat iz 10 do 12 jajc, da je potem nekaj časa mir.
Osnovi recept: 1 jajce srednje velikosti in 6 žlic ostre moke. Če pride testo premehko, počasi dodajam moko. Kadar izpade pretrdo, je pa za ribano kašo . Drugače pa, če vas mika tehtati, je razmerje teže jajce:moka 1,66 oz. tam nekje , odvisno, kako suha je moka.
Osnovi recept: 1 jajce srednje velikosti in 6 žlic ostre moke. Če pride testo premehko, počasi dodajam moko. Kadar izpade pretrdo, je pa za ribano kašo . Drugače pa, če vas mika tehtati, je razmerje teže jajce:moka 1,66 oz. tam nekje , odvisno, kako suha je moka.
metuljc je napisal/a: |
pa Hofer ima zadnje čase tudi ta zdrob, Hartweizen-Gries). |