Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rezanci iz domačih jajčk

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Rezanci iz domačih jajčk

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Marinka
Prispevkov: 458
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Oddeljeno iz teme o KOKOŠIH

muha





Zima se je zgleda končala. Moje kokoške že pridno nosijo jajčka. Spet bomo pekli in delali domače rezančke Wink [size=9]Sem si nabavila stroj za izdelavo le teh Wink_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Nadina
Prispevkov: 184
Pridružen: Po Jun 03, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Nadina »

Marinka
Prispevkov: 458
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Zaenkrat še jih nisem delala. Ena gospa mi je rekla, da na 1 jajco pride 10dkg moke.
Zunaj je tak lep sonček, da je škoda bit med štirimi stenami. To pride na vrsto, ko bo slabo vreme Wink_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
nxyz
Prispevkov: 571
Pridružen: So Jan 25, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Jaz na mizo stresem nekaj moke, naredim vdolbino, vanjo ubijem jajce in dodam malo vode potem pa zmešam, če je premokro se doda še nekaj moke. Tehtam je pa nikoli, naredim po občutku.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz delam testo za rezance kar z multipraktikom, naenkrat iz 10 do 12 jajc, da je potem nekaj časa mir.

Osnovi recept: 1 jajce srednje velikosti in 6 žlic ostre moke. Če pride testo premehko, počasi dodajam moko. Kadar izpade pretrdo, je pa za ribano kašo Wink Laughing Laughing . Drugače pa, če vas mika tehtati, je razmerje teže jajce:moka 1,66 oz. tam nekje Wink, odvisno, kako suha je moka.
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Meni je pa rbana kaša najbolj všeč iz zdorba trde pšenice (durum zdrob, recimo Zlati zdrob od Intesa, pa Hofer ima zadnje čase tudi ta zdrob, Hartweizen-Gries).
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

To moram pa tudi še preizkusit.
orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

metuljc je napisal/a:
pa Hofer ima zadnje čase tudi ta zdrob, Hartweizen-Gries).
Ej, prav tega Hartweizen-Gries sem zadnjič kupila v Hoferju, ne da bi vedela za tvoj recept. Res je. Še vedno drži, da "tudi slepa kura včasih zrno najde". Moram probat - čeprav domače rezance pa imamo vsi najrajši._________________
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Meni je všeč mešana zakuha: rezanci in ribana kaša ali pa krpice in rezanci. Pa malo korenčka, rumenega in oranžnega in drobnjak. Wink
Odgovori