Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - I.

Odgovori
izbet

Odgovor Napisal/-a izbet »

Kdor ni pozimi gnojil borovnic je/bo zdaj čas za gnojenje rastlin. Ne z dušikom, ampak s sestavom v prid kalija in manjšim deležem fosforja.
Jaz sem vzel vrečo 10:6:18. Dušik v čisti amonijski obliki.

Ferdo kaj svetuješ nam "navadnim smrtnikom"?
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Mi uporabljamo 8-16-24+2% Mg.Važno je,da je kalij(K) v sulfatni obliki!_________________Narava vse povrne!
Heri

Odgovor Napisal/-a Heri »

Evo takole sem pa jaz jeseni posadil ameriško borovnico.

Če bo kdo še sadil in potrebuje sekance, se lahko obrne name. Takle žakelj je okoli 2€ in pa seveda dostava, tako da je fajn če ste od kje blizu. Več pa na ZS.

carot

Odgovor Napisal/-a carot »

carot je napisal/a:
ferdo36 je napisal/a:
Potem pa se odloči za saditev v jeseni.Spomladi dobiš sadike,ki so ostale od jeseni.Sadik nimam v loncih,ker imajo preveliko grudo.Spomladi se oglasi pa se dogovoriva za sorte in ti jih rezerviram.

Zdravo Ferdo,

Do jeseni bom pripravil rastišče za borovnice. Ker bi želel imeti pokrito nekako celo sezono, bi prosil za nasvet o primernih sortah za vrtičkarje, ki bi jih lahko dobil pri tebi. Razmišljam o 6-ih sadikah, ki jih bom imel na gredi dolžine 8m. Sadike so lahko tudi starejše, če jih bo možno dobiti.

LP, Dušan

Zdravo Ferdo,

zgleda da si spregledal moje sporočilo, zato bi te še enkrat prosil za nasvet.

LP, Dušan
ferdo36

Oprosti,izgleda,da sem res spregledal tvoje vprašanje.Predlagam,da pustiva sorte do jeseni,ko se boš dokončno odločil.
Sedaj imam na razpolago:Duke,Bluecrop,Chandler,Bonus,Nelson,
Rancocas,Elliott.Morda tudi Coville.Jeseni pa še Ozarkblue,Elizabeth in Atlantic.Morda sem še kakšno zgrešil.
Težko ti na daljavo svetujem,ker ne poznam tvojih želja glede okusa,debeline,velikosti grma,časa zorenja itd.,itd.
Na vsak način se oglasi pri meni,ali pa prepusti izbiro meni._________________Narava vse povrne!
ferdo36

Carot!
Od starejših,starih 10-12 let pa imam Goldtraube,Bluejay inSunrise.
Izlet na Vrhniko pa tudi ni nikakršna ekspedicija!_________________Narava vse povrne!
izbet

Odgovor Napisal/-a izbet »

Včeraj pri nas.....končno....

LEGACY

ELIZABETH

Kako kaže pri vas?
miha34

Odgovor Napisal/-a miha34 »

Pri nas je vetrovno ampak krasno Laughing
Borovnice pa bolj ali manj kot tvoje....
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pri nas je najbolj posiljen Nui Wink

LP_________________mfranc
miha34

Odgovor Napisal/-a miha34 »

mfranc, neverjetno....

Za primerjavo moja Elizabeth.

Odgovori