Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jagodnjak - Fragaria

Odgovori
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Jaz sem lani kupila 10 sadik belih jagod.Ko sem jih kupila so cvetele, po presaditvi na vrt pa so cveti odpadli in ni bilo plodov.Rasle so sam v dolzino in delale mlade poganjke.
pepa6

Vsi ki bi radi letos nabavili sadike jagod sporocam da jih po 50 komadov za 35€ prodaja Sivis.Gre za sorte Elsanta,Dely in Irma. Albion, Elsanta in Clery prodaja Baronove jagode, gre za jagode z golo korenino, cena sadike je 0,90€.
    izbet

Odgovor Napisal/-a izbet »

Za vrtičkarje priporočam IRMA. Dvakrat rodna. Dober donos, okus OK. Pomankljivost pa je nagnjenost k gnitju, zato je kakšna strehica priporočljiva.
    Za vse frigo sadike je obvezno sajenje z korenino navzdol. Prvo cvetje odstraniti/potrgat.
    pepa6

Jaz bi kaksno Lia ali Asia sprobala, pa ni sadik za dobit po 10 komadov.
    Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

tinko je napisal/a:

Zanima me tudi, ali ima kdo od forumovcev posajene tudi bele in rumene jagode na svojih gredicah?

Sem predlani že sejala rumene in bele jagode in prav tako rdeče vse mesečne iz Estonije, so zelo lepo ven prišle, potem pa sem jih razsadila po škarpi in so že prav velike in goščave.

Aye-Aye

pepa6 je napisal/a:
    Vsi ki bi radi letos nabavili sadike jagod sporocam da jih po 50 komadov za 35€ prodaja Sivis.Gre za sorte Elsanta,Dely in Irma. Albion, Elsanta in Clery prodaja Baronove jagode, gre za jagode z golo korenino, cena sadike je 0,90€.

V Sivisu imajo če kupiš 250 kom, ceno za Irmo po 0,40 € kom. Tako, če kdo želi lahko skupaj nabavimo: Vzamem jih 50 največ 100, je kdo zraven? Smile
      slavc

Odgovor Napisal/-a slavc »

Se pridružujem - 50 kom.
      zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

A jagode že prvo leto lepo rodijo?
      Aye-Aye

zuf, odvisno katere. Tiste sejane mesečne lahko sicer na jesen že tudi kak plod naredijo a ponavadi se lep grmiček naredi šele drugo ali celo tretje leto. Te iz frigosadik pa če je večkrat rodna, drugi rod v jeseni že lepo rodi, saj prve pomladanske cvetove naj bi se potrgalo. Smile
      pepa6

Pri Sivisu je minimalna kolicina narocenih sadik 20 kom.Cena na kom. Je 0.70€ in 6€ so stroski posiljanja.Kot sem omenila je mozno narociti samo enkrat rodne Elsanto in veckrat rodni Irma in Dely.Sivis trdi da te jagode rodijo v 45 dneh po zasaditvi.
      Odgovori