Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - I.
-
-
muha je napisal/a: |
Star preizkušen način, kakršnega so se posluževali pred "odkritjem" mrež proti voluharju: po dnu in robu sadilne jame so nasuli zdrobljeno steklo. Računajoč, da bo drevo raslo 100 let in jam ne bo treba prav kmalu prekopavat ![]() |
Ne tega delat!
Potem res leta pobiraš steklo povsod, na vrhu krtin ga najdeš. Da ne govorim o tem, kako se lahko fajn porežeš, ko kaj delaš ali pa bos hodiš.
To res ni prava metoda.
-
-
Pozdravljeni!
Upam, da bom vprašal v pravi temi, če ne prosim admina naj prestavi. A mogoče kdo ve kje bi lahko dobil pink borovnico? Na našem kraju sem vse trgovine preiskal, trgovci me že majo viška in je ni nikjer, niti ne naročajo :( Saj ne vem kakše sile ni, ker bi jo sadil itaq komaj jeseni ampak če je kjer za dobit jo lahko nabavim prej in pustim do jeseni v posodi kot je, ali?
Upam, da bom vprašal v pravi temi, če ne prosim admina naj prestavi. A mogoče kdo ve kje bi lahko dobil pink borovnico? Na našem kraju sem vse trgovine preiskal, trgovci me že majo viška in je ni nikjer, niti ne naročajo :( Saj ne vem kakše sile ni, ker bi jo sadil itaq komaj jeseni ampak če je kjer za dobit jo lahko nabavim prej in pustim do jeseni v posodi kot je, ali?
-
ferdo36 je napisal/a: |
Pri uporabi kalcijevega karbida CaC2 bodite previdni ker v stiku z vodo nastaja kalcijev hidroksid,ki je izrazito bazičen in je za borovnice škodljiv.Sicer pa je karbid odlično in enostavno sredstvo za preganjanje voluharja. |
jaz proti voluharju uporablam tiste solarne piskače. Pri meni se dobro obnesejo.
iBojan je napisal/a: |
Pozdravljeni! Upam, da bom vprašal v pravi temi, če ne prosim admina naj prestavi. A mogoče kdo ve kje bi lahko dobil pink borovnico? Na našem kraju sem vse trgovine preiskal, trgovci me že majo viška in je ni nikjer, niti ne naročajo :( Saj ne vem kakše sile ni, ker bi jo sadil itaq komaj jeseni ampak če je kjer za dobit jo lahko nabavim prej in pustim do jeseni v posodi kot je, ali? |
Tukaj uprašaj:http://www.vrtko.si/686/sadno-drevje-in-jagodicevje/roznata-ame-borovnica
Lahko pa tudi tukaj naročiš:http://www.bakker.si/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/org-19si-Site/sl_SI/-/EUR/ViewParametricSearch-SimpleOfferSearch jaz ti nakupa pri Bakker ne priporočam ker so eni navadni lopovi. Cene so od 1do2x višje kod drugot. So pa v zadnji številki prodajali izdelek za 12€ drugje pa ga dobiš za 2€._________________LP seba993
-
V merkurju so imeli že res zelo veliko sadiko po 15 €. Medtem, ko sem jo jaz naročala je bila ista cena a zelo mala rastlina. Ima pa jo tudi Matic, na trajnice carniola , za 6 €, so kar lepe sicer še majhne sadike.
iBojan, ti pa priporočam, da jo vseeno posadiš v večji lonec do jeseni.
iBojan, ti pa priporočam, da jo vseeno posadiš v večji lonec do jeseni.