Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Skupno naročilo pri Petroviću, pomlad 2014
Moderator: Melona
Irenakk, danes si mi pa polepšala dan in še enkrat hvala za ves trud in skrb , glede vrtnic.Ravno sem prišla iz Ljubljane, ko je zazvonil mobi in moški glas na drugi strani sporoča, da so prišle vrtnice.Prva moja misel je bila, da je pošta spet nekaj zbrkljala,potem pa zagledam avto in gospoda v njem z vrtnicami.Šok in presenečenje ,je bilo popolno, saj sem doživela dostavo na dom.Gospodu še enkrat hvala, saj se ne spomnim, če sem se mu sploh uspela zahvaliti, ker je kar takoj odpeljal,jaz pa nisem čisto vsega še dojela.Vrtnice so za zdaj še v vodi, da se napijejo, potem pa gredo v zemljo.Na hiter pogled, se mi zdijo čisto v redu, brstki so živi,Little rambler ima res malo bolj črnikasto barvo, brsti so pa živi,tako da ni nobene panike._________________Lep dan in uspešno delo.
Če ti lahko svetujem - ali Kordesov Amadeus - za začetnika odlična izbira, nezahteven, zdrav, cveti praktično vso sezono, izjema je le avgust, če je sušno obdobje. Amadeus je včasih mogoče dobiti v kakšnem večjem vrtnem centru.
Druga izbira je pa Crimson Glory Cl., intenziven vonj, zahteva pa nekaj več vrtničarskih izkušenj, tudi ne cveti tako neprekinjeno (običajno spomladansko in jesensko cvetenje), tega bi verjetno lahko jeseni naročil pri Irenikk.
Potem je še klasika Kordesova Sympathie, to ima Škorjanc.
Sicer je velikocvetnih rdečih vzpenjalk veliko, ampak te, ki sem jih naštela, je po mojem še najlaže nabaviti.
Druga izbira je pa Crimson Glory Cl., intenziven vonj, zahteva pa nekaj več vrtničarskih izkušenj, tudi ne cveti tako neprekinjeno (običajno spomladansko in jesensko cvetenje), tega bi verjetno lahko jeseni naročil pri Irenikk.
Potem je še klasika Kordesova Sympathie, to ima Škorjanc.
Sicer je velikocvetnih rdečih vzpenjalk veliko, ampak te, ki sem jih naštela, je po mojem še najlaže nabaviti.
Doli, vem da ni bilo tako mišljeno in tudi nisem tako vzela Ni mi pa vseeno kakšne vrtnice dobim, saj za vsako naročilo poskušam narediti najboljše - kot bi ga želela jaz dobiti, če bi naročala pri nekom drugem. Kar nekaj časa traja, da vrtnica zraste in če čakamo zaman, ker je s sadikami nekaj narobe, je razumljivo, da smo žalostni. Upam, da bo jeseni spet vse v redu.
Lepo vas prosim, da mi sporočite, če bi bilo karkoli narobe (s temi ali jesenskimi sadikami), saj je to zame, pa tudi za Petrovića, zelo pomembna povratna informacija.
Robert, Crimson Glory clg. imam še (v loncih, lanske sadike), pa tudi Tess of the Uberviles in Falstaff (angležinje, temno rdeče, dišeče, sadike z golimi koreninami). Kordesovih pa nimam, ampak gotovo se katero dobi v bolje založenih centrih.
Lepo vas prosim, da mi sporočite, če bi bilo karkoli narobe (s temi ali jesenskimi sadikami), saj je to zame, pa tudi za Petrovića, zelo pomembna povratna informacija.
Robert, Crimson Glory clg. imam še (v loncih, lanske sadike), pa tudi Tess of the Uberviles in Falstaff (angležinje, temno rdeče, dišeče, sadike z golimi koreninami). Kordesovih pa nimam, ampak gotovo se katero dobi v bolje založenih centrih.