Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Skupno naročilo pri Petroviću, pomlad 2014

Moderator: Melona

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Tega ti Petrovič res ne bi smel napraviti. Seveda vem, da to ni tvoja krivda, ni bilo tako mišljeno.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Res je, pa tudi sebi Petrović ne bi smel tega narediti, ker se bo (če bo z zastrupljanjem nadaljeval) to maščevalo najprej njemu. Da ne dodamo še o stroških, ki nastanejo s tem..._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
lilija

Odgovor Napisal/-a lilija »

Irenakk, danes si mi pa polepšala dan in še enkrat hvala za ves trud in skrb , glede vrtnic.Ravno sem prišla iz Ljubljane, ko je zazvonil mobi in moški glas na drugi strani sporoča, da so prišle vrtnice.Prva moja misel je bila, da je pošta spet nekaj zbrkljala,potem pa zagledam avto in gospoda v njem z vrtnicami.Šok in presenečenje ,je bilo popolno, saj sem doživela dostavo na dom.Gospodu še enkrat hvala, saj se ne spomnim, če sem se mu sploh uspela zahvaliti, ker je kar takoj odpeljal,jaz pa nisem čisto vsega še dojela.Vrtnice so za zdaj še v vodi, da se napijejo, potem pa gredo v zemljo.Na hiter pogled, se mi zdijo čisto v redu, brstki so živi,Little rambler ima res malo bolj črnikasto barvo, brsti so pa živi,tako da ni nobene panike._________________Lep dan in uspešno delo.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

O vrtnicah nimam pojma,čeprav imam doma,šipek,to verjetno niti ni vrtnica,imam pa dve nizki in dve plezalki iščem pa velikocvetno plezalko rdeče barve,pa jih po trgovinah žav ne najdem sem se obrnil na vas,če mi lahko svetujete,kje bi se jo dalo dobiti.Hvala in lep pozdrav
Tagetes

Odgovor Napisal/-a Tagetes »

Če ti lahko svetujem - ali Kordesov Amadeus - za začetnika odlična izbira, nezahteven, zdrav, cveti praktično vso sezono, izjema je le avgust, če je sušno obdobje. Amadeus je včasih mogoče dobiti v kakšnem večjem vrtnem centru.
Druga izbira je pa Crimson Glory Cl., intenziven vonj, zahteva pa nekaj več vrtničarskih izkušenj, tudi ne cveti tako neprekinjeno (običajno spomladansko in jesensko cvetenje), tega bi verjetno lahko jeseni naročil pri Irenikk.
Potem je še klasika Kordesova Sympathie, to ima Škorjanc.
Sicer je velikocvetnih rdečih vzpenjalk veliko, ampak te, ki sem jih naštela, je po mojem še najlaže nabaviti.
irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

Doli, vem da ni bilo tako mišljeno in tudi nisem tako vzela Very Happy Ni mi pa vseeno kakšne vrtnice dobim, saj za vsako naročilo poskušam narediti najboljše - kot bi ga želela jaz dobiti, če bi naročala pri nekom drugem. Kar nekaj časa traja, da vrtnica zraste in če čakamo zaman, ker je s sadikami nekaj narobe, je razumljivo, da smo žalostni. Upam, da bo jeseni spet vse v redu.

Lepo vas prosim, da mi sporočite, če bi bilo karkoli narobe (s temi ali jesenskimi sadikami), saj je to zame, pa tudi za Petrovića, zelo pomembna povratna informacija.

Robert, Crimson Glory clg. imam še (v loncih, lanske sadike), pa tudi Tess of the Uberviles in Falstaff (angležinje, temno rdeče, dišeče, sadike z golimi koreninami). Kordesovih pa nimam, ampak gotovo se katero dobi v bolje založenih centrih.
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Današnja pošta je že mimo,paketa pa ni? Sad
irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

Sem bila včeraj na goriškem koncu in sem ti ga mislila kar osebno prinesti. Pa se mi je časovnica podrla Crying or Very sad Te pokličem.
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Poštar je prinesel moj paketek. Sem zadovoljna z vsebino, kakor sem tudi pričakovala._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
silva30

Odgovor Napisal/-a silva30 »

Paket sem prejela včera. Vrtnice so , kot običajno pri Pertoviču, nekaj lepih velikih, pa nekaj majnših. So pa dobro prestale transport, nič niso izsušene.
Irenakk hvala.
Odgovori