Radič - Cichorium intybus
-
battagelli
- Prispevkov: 309
- Pridružen: Sr Jun 26, 2013 2:00 am
-
Garden-ja
- Prispevkov: 1719
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Aye-Aye, puntarelle so tipična južna italijanska jed, po okusu so malo grenke, radič pač, pripravljajo jih presno na solato ali pa dodajajo v ostale jedi. Uporabiš samo srček rastline, ostalo zavržeš.
Kar je bistveno, je, da posamezno puntarello narežeš na drobne trakce, lahko pustiš vrh cel. Nastane neka oblika lignja. Ali pa jih narežeš na trakce. Potem jih daš v zelo hladno vodo in pustiš, da se namakajo vsaj uro. Lahko dodaš malo limone. Tisti trakci se potem nakodrajo. Šele potem se jih uporabi v kuhinji. No, vsaj tako jih pripravljajo meridionalci._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Kar je bistveno, je, da posamezno puntarello narežeš na drobne trakce, lahko pustiš vrh cel. Nastane neka oblika lignja. Ali pa jih narežeš na trakce. Potem jih daš v zelo hladno vodo in pustiš, da se namakajo vsaj uro. Lahko dodaš malo limone. Tisti trakci se potem nakodrajo. Šele potem se jih uporabi v kuhinji. No, vsaj tako jih pripravljajo meridionalci._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
-
battagelli
- Prispevkov: 309
- Pridružen: Sr Jun 26, 2013 2:00 am
-
battagelli
- Prispevkov: 309
- Pridružen: Sr Jun 26, 2013 2:00 am
-
metuljc
- Prispevkov: 10017
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
