Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Vzgoja podlag za cepljenje sadnih dreves
Prednosti? V komercialnih nasdadih uporabljajo cepljene vrste jagodičja, da lahko na manjšem področju zasadijo večjo količino sadik(večji donos). Ena NECEPLJENA, druga sadika CEPLJENA, tretja NECEPLJENA. Totej dve necepljeni sadiki na "tleh", vmes ena cepljena na meter ali višje.
Prav danes sem odgovarjal, da je težje obirati sadje na tleh, kot lepo izravnan. Ali je tudi to prednost?
Estetika? Seveda! Mislim, da je Ivipiči nekje objavil eno lepo fotko kosmulje v polni rodnosti....Poezija...
Prav danes sem odgovarjal, da je težje obirati sadje na tleh, kot lepo izravnan. Ali je tudi to prednost?
Estetika? Seveda! Mislim, da je Ivipiči nekje objavil eno lepo fotko kosmulje v polni rodnosti....Poezija...
@Izbet. Kakšna tehnika cepljenja pa se po navadi uporablja pri ribezu?
Letos spomladi sem za hec cepil bel ribez na josto in rdeči ribez z angleško kopulacijo in za enkrat so še zeleni brsti.
@zuf. Ali so ti že skalili cimberji? (če si jih sploh sejal) Pri meni ni še nobenega na svetlo (od tvojih semen), za razliko breskev, češenj, jablane, ringlojev. Tudi že kali črni oreh in prve asimine. Pa tudi liguster, ..... in mokovec, ..... in marelice. Hruške.
Edino zlate palice se še vedno nekje skrivajo.
Letos spomladi sem za hec cepil bel ribez na josto in rdeči ribez z angleško kopulacijo in za enkrat so še zeleni brsti.
@zuf. Ali so ti že skalili cimberji? (če si jih sploh sejal) Pri meni ni še nobenega na svetlo (od tvojih semen), za razliko breskev, češenj, jablane, ringlojev. Tudi že kali črni oreh in prve asimine. Pa tudi liguster, ..... in mokovec, ..... in marelice. Hruške.
Edino zlate palice se še vedno nekje skrivajo.
juglans je napisal/a: |
@zuf. Ali so ti že skalili cimberji? |
Oj... sem prišel v Vitanje in se razveselil dveh sejancev cimberja z prvimi pravimi listi, eno seme je nakaljeno, ostala ne kažejo nobenih znakov.
Sejal sem jih jeseni na en otoček gole zemlje in pokril z 5cm zastirke.
Mogoče so bolj pozni, ker sem jih kar nekaj sejal.
Izbet hvala za odgovor. Potem je to to, kar sem napravil pri sebi. Le da nimam zlatega ribeza. Sicer pa, ti je kaj poznano kako sta kompatibilna josta in navadni ribez (rdeči) ?
Zuf fino, torej še malo počakam. Potrpljenje je božja mast, kaj ne.
Sem pa jih sejal v lonec, enako kakor ti že v jeseni in bi po mojem mnenju morali že zdavnaj skaliti. No, če ne, te bom pač še kaj fehtal ....
Zuf fino, torej še malo počakam. Potrpljenje je božja mast, kaj ne.
Sem pa jih sejal v lonec, enako kakor ti že v jeseni in bi po mojem mnenju morali že zdavnaj skaliti. No, če ne, te bom pač še kaj fehtal ....
juglans je napisal/a: |
ti je kaj poznano kako sta kompatibilna josta in navadni ribez (rdeči) ? |
Nevem, zakaj bi cepil eno na drugega? Na zlati ribez se cepi tudi zato, ker nima toliko talnih izrastkov. Če bi cepili na navaden ribez(rdeči) bi imel veliko(preveč) izrastkov. Sicer pa je tudi pri zlatem ribezu kar nekaj talnih izrastkov, ki pa jih je treba sproti odstranjevati.