Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Šparglji, beluši - Asparagus officinalis
voda je napisal/a: |
poleg teh so zraven ubrali bljušč (mislim da je divji hmelj) lpvoda |
Spet en primer, kako je nujno poleg domačih uporabljati tudi znanstvena imena, ker se enaka domača na različnih koncih uporabljajo za čisto druge rastline.
Pri nas recimo rečemo bljušč TEJLE rastlini, divji hmelj je pa spet nekaj čisto drugega.
No, fotografija poleg domačega imena zaleže prav tako (ali skoraj tako) dobro .
Voda hvala za utrinke. Kakšni so sledili za štedilnikom in kasneje ob mizi je jasno.
Šparglji ki jih nabiraš so verjetno ostrolistni beluši.
Bomo poskrbeli, da bodo uspevali tudi v naših krajih, za pristnost okusov pa bodo poskrbele naše zmožnosti pričaranja.
Zanimivo pa je, kako človek živi v nevednosti in je s tem povsem zadovoljen. Za lobodiko sem bil prepričanja, da je strupena. A kot vidim, ni le užitna, temveč še celo zdravilna (bodeča lobodika). Tu, v Beli krajini raste širokolistna lobodika.
Šparglji ki jih nabiraš so verjetno ostrolistni beluši.
Bomo poskrbeli, da bodo uspevali tudi v naših krajih, za pristnost okusov pa bodo poskrbele naše zmožnosti pričaranja.
Zanimivo pa je, kako človek živi v nevednosti in je s tem povsem zadovoljen. Za lobodiko sem bil prepričanja, da je strupena. A kot vidim, ni le užitna, temveč še celo zdravilna (bodeča lobodika). Tu, v Beli krajini raste širokolistna lobodika.
muha tudi pri nas rečem tej rastlini -tvoja slika- bljušč. moja greška je bila pri slikanju, ker sem mislila, da je vmes med tem divjim klematisom, a ni več samo mlad poganjek - očala niso bila na nosu. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)