Umetnine in izdelki - vrtnice

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Poezija, nekaj TAKEGA sem imela v mislih. Vrtnico potem, ko se jo naveličaš gledat, lahko še poješ Very Happy .
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Tole je pa prava poezija na krozniku. Enkratno zgleda.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

MME.ISAAC PEREIRE tako so jo vidle moje oči in tako sem upodobila.Drugo na temo vrtnic prilepim drugič. Je na razstavi in sem jo pozabila poslikat.Risale smo na Kostanjevici v nasadu burbonk.

_________________LP
E.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

V beljak pa par kapljic rožne vode, eh? Very Happy

Geisha, bravo, lepo si tole naslikala in prav ujela temne pregibe MMe. Isaac Pereira. Prav vidim jo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Hvala Garden-ja tudi sama sem bila kar zadovoljna s sliko.Kot bi čutile kako jih obožujem Very Happy_________________LP
E.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Super Geisha, se veselim tudi drugih slik!_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Lepo, punci! Tudi jaz si želim še več rožnih izdelkov in umetnin. Še posebej, ker sama nimam tega daru.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Včeraj sem spekla improvizirane muffine. Iskala sem recept za skutine, potem pa sem ta recept prilagodila, ker nisem imela vseh sestavin. Tako je sestavljenka dveh receptov in mojih vložkov (3 x vanilj.sladkor, limon.lupina, celotni nadev) .

Naj se imenujejo MUFFIN ROSE:

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.

Žal mi je, da jih nisem slikala tudi s strani, saj so prav luškani. Bili bi višji, če bi imela 3 jajca, a sem količino prilagodila za 2. Všeč mi je, ker niso suhi ampak zelo sočni in okusni. Pohvalili so jih tudi ostali.

Recept, če bo kdo preizkusil je za 12 muffinov.

-250 g nepasirane skute
(skuta Vindija, ročno delana, v obliki rogljiča da super okus)
-3 jajca
-250 ml gostega navadnega jogurta (Bonus plus še boljša izbira)
- 2 žlici olja (lahko stopljeno maslo)
- 250 g moke
- 1 1/2 pecilnega praška
- 2 vaniljeva sladkorja, 1 limonin sladkor
- limonina lupinica eko limon
- 1/2 žličke soli

Nadev:
--------
- cvetni listi pravkar pobranih vrtnic, po možnosti dehtečih, temnordečih neškropljenih vrtnic, odvisno od velikosti, se jih lahko nareže.
-šipkova marmelada natureta
-sok pol limone

Marmelade daste toliko noter, da zlahka prekrije vse liste vrtnic. V tej žlički marmelade, ki jo date v maffin mora biti kar precej listov vrtnic ne samo kakšen. Tako se premešajo okusi vrtničnih listov in potrjujejo ime muffinov.

Priprava:
-----------

Zmešaš skuto, jajca, jogurt in olje. Posebej vmešaš v moko pecilni, vanilin, skorjico limone in sol. Sestavine zmešaš skupaj in jih daš v z maslom premazane modele, potresene z moko. Najprej napolnite modele 1/2 nato daste v sredino malo polno žličko nadeva in prekrijete z ostalo polovico mase.
Čas peke 25 - 30 minut pri 180 stopinjah.
Muffini lepo odstopijo ven, včasih si pomagamo s kako plastično žličko, samo pri krajih in že gredo ven. Res so slastni.

p.s. - v marmeladi ne sme biti preveč limone ali druge tekočine, mora ostati še vedno gosta, ker drugače ni tak učinek in se marmelada izgubi v testu. Preizkušala naslednji dan - dodala celo limono, kar je preveč._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Nazadnje urejal/a Poezija 13 Jul 2014 13:08; skupaj popravljeno 5 krat
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Zgledajo ze tako, mnjam mnjam.
Še ideja, v maso s cvetnimi lističi bi lahko dodala še zličko rozne vode._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Ja Garden-ja saj vem, ampak je nimam. Verjetno moram najprej prebrati kako se naredi..._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori