Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kuštra

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala ti, poročam, če bo kaj.

Je pa Gabriel Noyelle danes uspel narediti malo bolj spodoben cvet. Vrtnica je sicer visoka kakšen meter, v zadnjih dneh pa je reva kar polegla, ko jo bičata enkrat dež, drugič veter.

Belle de Crecy je polna popkov, lepi so, vrtnica pa nizka in široka, z vejami po tleh.

Mahovne so mi zelo pri srcu, Blanche Moreau še posebej.

Fimbriata ima tako veliko prašnikov, še posebej zanimivi se mi zdijo zato, ker so beli z rumenimi prašnicami. Ampak se nočejo razpočiti in ne morem do prahu.

Rosier Eveque se pa skozi žično ograjo takole ozira po svetu in s to svojo barvo ustavlja mimoidoče. Me prav zanima, če bo tudi letos tako kameleonsko spremenila barvo kot lani, ko je bila na koncu prav vinsko rdeča.

Skratka, za prvo pokušino vrtnice pridno delajo. Zdaj je pa čas, da vreme postane malo bolj dostojno in jim omogoči, da zablestijo, kakor jim gre. Ker tegale vsakodnevnega pljuskanja in kuštranja imajo najbrž vsaj tako poln kufer kot jaz.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Krasen sport!
Uporabniški avatar
Melona

Novi cvetoci Crown Princess Margarete.

Včasih se mi zdi, da popkom delamo krivico, ko večinoma fotografiramo odprte cvetove. Tole je Crocus rose.

Louis XIV ima res globoko barvo cvetov, po rasti pa mi ni prav pri srcu.

Perle des jardin, počasi, ampak temeljito.

Med jeseni dobljenimi vrtnicami so štiri takšne, ki so listek imele, pa ga ni več. Otroci so gredoč iz šole pač vedoželjni, nič hudega Wink . Kljub temu, da sem videla, kdaj se je zgodilo, nisem takoj naredila novih oznak, ker sem na pamet vedela, za katere vrtnice gre. Seveda sem pozabila in ne vem več. Neoznačene so ena Rhapsody in blue, Prešeren, Papagena in Maria Marta, na spodnji fotografiji bi rekla, da je Prešeren. Bom morala še kasneje primerjati neoznačene, da bom bolj gotova.

Dodano 10. junija: na zgornjih dveh fotografijah ni Prešeren, ampak Makalonca.

Kar ne morem verjeti, kako pogumno cveti Reine de violettes, posajena je bila šele jeseni.

Enako je z Rembrandtom.
Nazadnje urejal/a Melona 10 Jun 2014 19:46; skupaj popravljeno 2 krat
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Reine des violettes je res posebna Smile Tudi moj mladiček cveti. Louis IV se je meni izmuznil, ampak še vedno, ko vidim to barvo, si ga zaželim. Same lepotičke.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

No so se kar opogumile lepo.Tvoja Shropshire lad je pa precej bolj intenzivnih barv kot moja. Shocked_________________LP
E.
Uporabniški avatar
Melona

Ne, Geisha, ni. Kadar jo zadanem Wink . Tisto je bil pa še en cvet Crown Princess Margarete. Hvala za pripombo, sem že popravila. A Shropshire lad je še v popkih, sta pa sosedi in sem bila premalo pozorna.
Uporabniški avatar
Melona

Carruthova floribunda Scentimental je naredila prvi cvetek, OK, popek Wink .

Včeraj me je pričakala, ko sem prišla iz službe, Rhapsody in blue. Zvečer si je pokrila oči.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Lepo si ujela barvo pri Rapsodie..._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Uporabniški avatar
Melona

Hvala. Malo na drugi fotki tudi na račun ostrine, pa naj bo.

Moram povedati, kako sem vsakič znova presenečena in navdušena nad temi majhnimi sadikami, ki so jeseni sajene, pomladi pa že hočejo na vsak način blesteti. To je meni res en tak mali čudež, no.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Scentimentala se je tudi dobro držati Laughing saj veš v katere vode me nosi. Srečnica ker jo imaš._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori