Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mavrični kotiček

Moderator: Melona

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Mavrični kotiček

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Vsak dan se z veseljem sprehodim do svojih vrtnic in drugih rožic ter pogledam, kaj je novega. Večino vrtnic imam od jeseni in bom tule spremljala njihov razvoj od začetka.

Falstaff: najprej sem sicer nameravala naročiti Shakespeare 2000, vendar je hčerka namesto njega izbrala Falstaffa, ki se je včeraj začel odpirati:

Danes pa je Falstaff že popolnoma odprt in lepo diši:

Roger Lambelin, ki je poleg Falstaffa, ima že 2. cvet:

Žametno rdeča neznanka: ko sem jo pred leti kupila, si nisem zapisala njenega imena butnglava , niti nisem vedela, da je tako nizka, saj so njeni cvetovi skoraj večji, kot ona sama:

Tole je pa Aspirin, pokrovna vrtnica:

bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

bravo, Plamenka! Ti zavidam, da jih lahko tako pogosto opazuješ, svoje ljubljenke! In kot že rečeno, zastirka je pravi eksot-_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka

Hvala, Bobolino! Wink Z zastirko sem tudi jaz zaenkrat zelo zadovoljna.

Tole naj bi bila, kot je napisala Tagetes, The Queen Elizabeth Rose:

Alan Titchmarsh (ta je od sina, zaradi imena Wink ) ima zaenkrat samo popke:

Masquerade bo kmalu odprla svoja socvetja. Ko bo odcvetela, jo bom privezala h kolu. Upam, da mi jo bo uspelo usmeriti v spiralo:

Miniaturna vrtnica, žal brez imena:

F.J. Grotendorst je zaenkrat v posodi:

Nazadnje urejal/a Plamenka 23 Maj 2014 20:33; skupaj popravljeno 1 krat
bobolino

resnično se trudiš!

uh, se rinem s komentarji, dam še drugim puncam možnost (in mi je lahko nerodno, ko še svojega rožnika nisem predstavila...)_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka

Bobolino, ravno danes sem razmišljala, če sem tvoj rožnik spregledala. Sigurno je zelo zanimiv, kot sem ujela pri prvih cvetovih. Upam, da ga čimprej predstaviš.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Oo, tudi mene je osupnila tvoja zastirka. Prav zanima me, kako jo bodo sprejele vrtnice.
Vem, da ponekod v Franciji zastirajo vinograde s kamenjem, ki v toplih dneh obdrži toploto tudi zvečer in to bi naj na nek ugoden način vplivalo na grozdje. Ne vem več kako, a pri njih to dela. Me res zanima, če bodo zadovoljne tudi vrtnice._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
bobolino

malo bom smetila - imela sem ga na prejšnjem forumu, in ko sem vse lepo pripravila, skupaj z materialom, in novimi zapisi, da objavim na tem forumu, so nam vlomili v hišo in odnesli računalnik z vsemi fotografijami zadnjih 10 let. In se še zdaj ne morem pripraviti, da kaj napišem, ker so spomini še sveži._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka

1vrtnica, tudi mene zanima, kako se bodo počutile ob taki zastirki. Moje mnenje je, da bi jo morale na celini dobro sprejeti, pa še v senci imajo vsaj malce več svetlobe. Po tistem, ko sem prišla na idejo, da bi imela prod, sem tudi v neki knjigi videla vrtnice s tako zastirko.

Joj, Bobolino, potem pa verjamem, da se težko pripraviš to narediti. Saj se ne mudi.
bobolino

jas sem en del grede zastrla z malo drobnejšimi prodniki, po tvojem zgledu, in bom opazovala._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori