Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
sharp

Odgovor Napisal/-a sharp »

Nekateri pa imate že res velike čilije Smile
No, je pa danes tudi meni Cayenne zacvetel Very Happy
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

sharp je napisal/a:
Nekateri pa imate že res velike čilije Smile
No, je pa danes tudi meni Cayenne zacvetel Very Happy

Se vsi veselimo kot mali otroci.- Sam nisem nič drugačen od vas._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

seba993 je napisal/a:

Hvala za odgovor. Men se gre samo da bi lahko cvetove zavil v folijo ali fino mrežo da bi se sami oplodili da bi imel čiste sorte. Da se mi nebi skrižale.

Takole imam po vzoru Ivčk izolirane jaz. Na sliki so sicer mini paprike, a tudi čilije imam zamrežene na enak način.

seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Kakšno mrežo pa imaš to oz. kje se jo da dobiti?_________________LP seba993
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

To je mreža proti komarjem. Dobiš povsod. Jaz sem jo kupila v Kiku, kjer je ugodna cena. Tudi ogrodje sem kupila tam.
seba993

A bom šu mal pogledat._________________LP seba993
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Ima kdo kakšne konkretne izkušnje z lučmi? Razmišljam, da bi si do začetka naslednje sezone nabavil reflektor z eno MH žarnico (250W, 20.000 lumnov) Sadike bi osvetljeval od januarja do marca in sicer po 4 ure zjutraj ter 4 ure zvečer, preostanek dneva pa bi bile na naravni svetlobi z vzhodnega okna... Vsak nasvet bi mi bil več kot dobrodošel, ker s tovrstnim gojenjem nimam nobenih izkušenj.

Aja, osvetljevanje s fluo cevmi me ne zanima - zgolj MH ali HPS žarnice.
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Koliko pa pomaga ta mreža, če je velikost pelodnih zrn od 10 in 180 μm (0,01mm do 0,18mm)??
Vir:
http://iza2.zrc-sazu.si/sites/default/files/p5-palinologija-osnove-eko-rastlin.pdf
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

Spiridon je napisal/a:
Ima kdo kakšne konkretne izkušnje z lučmi? Razmišljam, da bi si do začetka naslednje sezone nabavil reflektor z eno MH žarnico (250W, 20.000 lumnov) Sadike bi osvetljeval od januarja do marca in sicer po 4 ure zjutraj ter 4 ure zvečer, preostanek dneva pa bi bile na naravni svetlobi z vzhodnega okna... Vsak nasvet bi mi bil več kot dobrodošel, ker s tovrstnim gojenjem nimam nobenih izkušenj.

Aja, osvetljevanje s fluo cevmi me ne zanima - zgolj MH ali HPS žarnice.

Osebno bi vrgel oči na LED luči
seba993

Koliko jaz vem imajo LED-ke prehladno svetlobo za rastline._________________LP seba993
Odgovori