Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Phygelius capensis - kapski figelij

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pa še zame bi morda kaj ostalo. Wink
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

metuljc bo ostalo samo dogovori se z nekom, ki ti jo lahko dostavi na srečanje_________________Robert
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

O, hvala. Upam, da bo sonceluna ta poštarca.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

metuljc, jaz sem razumela, da gre Sonceluna iskat sadiko zase direktno k zoybi, torej jo ti lahko dobiš od mene.

Sonceluna-zoyba, je mišljeno tako?
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Muha je mišljeno tako, samo dogovoriva se še. Če bo sonceluna šla na srečanje lahko prinese še kakšno sadiko od mene.

Lp_________________Robert
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Grem na srecanje. Tko da ce niso res zelo velike in prevec obcutljive ker bodo dan prezivele dan v avtu na soncu kamot pripeljem.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sonceluna, torej ti jo dobiš pri zoybi. Jaz prinesem za bobolino, originalnilist in metuljc.
Sonceluna

Ja Muha. Z Zoybo se lih dogovarjava.
Sonceluna

Zoyba mi je danes dostavil 3 potaknjence kapskega figelja. Zoyba še enkrat najlepša hvala!
Eno sem vzela zase, 1 sem na poti domov že oddala sosedi, 1kom pa je še viška in ga prinesem na srečanje če kdo želi.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Spomladi sem v lončku dobila rastlinico in mi je bilo rečeno, da je fuksija. No ja, bom pa poskusila s fuksijo na mojem prevročem balkonu. Mogoče pa rata, na enem mestu sonce malo manj peče...
In jo negujem, jo presadim v večji lonec z dobro zemljo, lepo raste in raste in požene dve vejici s številnimi popki. Samo nič kaj niso podobni tistemu, kar imam jaz v spominu pod fuksijo.

Cvetki se odprejo, še vedno nič blizu moji predstavi o fuksiji:

Pogledam še v cvet:

Žal slika ni ostra, a cvet se vidi.
No, tole zame pač ni fuksija, si mislim ...
... dokler me naš ljubi Gartlc ne poduči, da je to kapski figelij ali kapska fuksija. Torej vendarle fuksija.
Ime gor ali dol, rožica je prav lepa Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori