Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

TOSKANSKI OHROVT

živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Sem kupila seme toskanskega ohrovta, sejala v jogurtov lonček, seme vzklilo, sedaj pa nič od njega. Danes sem kupila kodrolistni ohrovt, ki naredi liste, ne glave. Zelene barve. Ima katera takšnega? 2 sadiki sem kupila in sta dovolj, da preizkusim jeseni, če je res tako dober kot ga hvalite.
Sadik toskanskega ne dobim nikjer.

Brbr, če imaš še kakšno sadiko toskanskega, se tudi jaz postavim v vrsto._________________Lp, Živa
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

živa, tukaj je tema o kodrolistnem ohrovtu.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Živa, tudi zate se bo našla kakšna sadika, seveda. Zdaj so že ka velike in bi jih počasi lahko presadili na vrt. Ne vem, ali se bomo v juniju kaj dobili? (bi lahko prinesla na srečanje). Jaz bom s presajanjem svojih še malo počakala-kapusnice bom sadila na gredo, kjer trenutno raste zgodnji krompir-moram počakat, da dozori._________________naredimo svet lepši
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Tudi jaz čakam na zgodnji krompir in kasneje še česen, da naredita prostor za kapusnice.
brbr

Sem malo pogledala, kako zori seme in sem ugotovila, da so se luskolisti že začeli sušiti in po malem pokajo. Na prvi dan za list bom veje porezala in jih do konca posušila v senci._________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Brbr, se v petek zvečer ali soboto zjutraj peljem mimo LJ, tako da mi ni problem se kje ustaviti._________________Lp, Živa
brbr

Živa, krasno... Se dogovoriva na ZS Wink_________________naredimo svet lepši
brbr

Včeraj sem porezala vrhnje veje s semeni. Zdaj jih sušim na suhem senčenem prostoru. Je pa veliko semena že pozobanega- moji ptički na vrtu so lepo rejenji Laughing

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha

Takole je izgledal pred rezanjem_________________naredimo svet lepši
brbr

Toskanski ohrovt je začel ponovno nastavljati množico poganjkov. Mladi listi so sočni, hrustljavi, nadvse primerni za dodajanje solatam, poletnim zelenjavnim juhicam. ali pa kar tako z malo olivnega olja in sira...

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji_________________naredimo svet lepši
brbr

Že dolgo nsmo nič rekli o tej hvaležni rastlini... Naj povem, da nas tele tri stare rastline, katere slikam v različnih obdobjih, že vse leto zalagajo z mehkimi mladimi listi. Trenutno (nekaj dni nazaj) izgledajo takole:

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji

Rastline so stare približno leto in pol in nič ne kažejo, da se bliža njihov konec. Seveda imam nasajenih kar nekaj letošnjih rastlin, ki imajo velike liste, ki pa so bolj trdi. Te bomo začeli uporabljati, ko bo pritisnil mraz (če bo Confused) in jih malo zmehčal._________________naredimo svet lepši
Odgovori