Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprike 2014

Odgovori
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

seba993 je napisal/a:
Nov član družine.

Me pa zanima v kako veliko posodo naj papriko zdj presadim? Bi jo mel pol v tisti posodi do zime oz tudi čez zimo če bo prezimila.

Minimalno moraš dati 10l posodo,
namešaj en del Neuhausa,en del vrtne zemlje en del kremenčevega rjavega"šodra" dodaj kompost ,ali pelete biorganik ali kaj druga +
perlit.
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

No posadil sem jo v posodo premere 26cm in višine 21cm. Upam da bo dovolj._________________LP seba993
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

paprika je napisal/a:

Minimalno moraš dati 10l posodo

Pa je res nujno da ima paprika tako veliko posodo ? Sprašujem zaradi tega, ker v raznih trgovskih centrih prodajajo papriko z kar velikim plodom v 1-2 litrških posodi. Verjetno se rastlina bolje počuti, če ima več prostora za korenine.

lp
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Ja 20 cm sadike tuk prodajajo v 3x2 plastičnih setvehih platojčkih. V trgovini je logično da prodajajo v malih posodah ker so te cenej kot velike._________________LP seba993
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Metuljc hvala za ponudbo za mini rdeče. sedaj je prepozno, če bo kakšno seme za drugo leto se priporočam. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Hja, tole črno papriko sem letos tudi jaz kupila (sem morala, ker mi le še črna manjka Confused ), posadila pa sem jo kar na njivo v vrsto s paradižniki, kjer so ti bolj na redko (bramor dela red Crying or Very sad ). Me prav zanima kako bo delala, ker paradižniki naj ne bi bili dobri sosedi papriki. No, mogoče pa se le sporazumejo._________________Živeti na podeželju je najlepše!
paprika

MARIJAV je napisal/a:
Hja, tole črno papriko sem letos tudi jaz kupila (sem morala, ker mi le še črna manjka Confused ), posadila pa sem jo kar na njivo v vrsto s paradižniki, kjer so ti bolj na redko (bramor dela red Crying or Very sad ). Me prav zanima kako bo delala, ker paradižniki naj ne bi bili dobri sosedi papriki. No, mogoče pa se le sporazumejo.

drži,lani sem imel jaz tako posajeno pa še jajčevec zraven,
sem imel avgusta ful pršic.
paprika

papasmrk je napisal/a:

Pa je res nujno da ima paprika tako veliko posodo ? Sprašujem zaradi tega, ker v raznih trgovskih centrih prodajajo papriko z kar velikim plodom v 1-2 litrških posodi. Verjetno se rastlina bolje počuti, če ima več prostora za korenine.

lp

10l je malo za papriko Very Happy
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Paprika alpina. Letos sem si pvič vzgojil lastne sadike paprike
paprika

htf_lover je napisal/a:
Paprika alpina. Letos sem si pvič vzgojil lastne sadike paprike

Lepa in zdrava sadika Very Happy
Odgovori