Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Brokoli - Brassica oleracea var. italica

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Živa, cvetje poreži, zagotovo bo pognalo glavice na novo.

Zanmivo, tudi meni dva pednja visoke sadike na sredini poganjajo majcene glavice Shocked . Najbrž bo vzrok v letošnjih temperaturah oz vremenu.
Sem cvetke že enkrat potrgala, pa so spet nastavile nove, rastlinice pa ne rastejo ne vem kako._________________Živeti na podeželju je najlepše!
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Marija, hvala za tole. Bom poskusila._________________Lp, Živa
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Moj brokoli je čudovit, glave so skoraj kilske. Laughing

Nekaj mi ni jasno - ko ste razpravljali o dodatnih glavicah - zakaj jih pa eni delajo, drugi pa ne? Confused

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Zakaj smo pa ljudje eni športniki, drugi pa ne?

Načeloma bi jih naj delali. Ko boš porezala glavne cvetove, bo bolj začelo, če pa kateri ne bo, pač ne bo ali pa bo rabil več časa.
copatka

Hvala, Pika! Sem mislila, da je kakšna večja modrost pri tem Rolling Eyes_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

copatka je napisal/a:
Hvala, Pika! Sem mislila, da je kakšna večja modrost pri tem Rolling Eyes

Saj je, če želiš, lahko začnemo: avksini, efekt apikalne dominance, etilen, ......hočeš še razlago? Wink
copatka

Hvala, metuljc, sem čisto zadovoljna z odgovorom Laughing_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
slavc

Odgovor Napisal/-a slavc »

Bi kdo vedel, kaj mi je zraslo? Posejal sem semena brokolija, sedaj pa se mi po vrtu razrašča neka skoraj meter visoka, 60 cm široka pošast. Listje ima nek užiten okus, ne vidim pa nikjer zelene glavice, da bi jo odrezal/pojedel.
Na prvi sliki - v vsej velikosti, črna gajbica je visoka 50 cm.

Še pogled od zgoraj:
Nazadnje urejal/a slavc 22 Avg 2014 08:35; skupaj popravljeno 1 krat
copatka

Meni zgleda bolj kot brstični ogrovt Rolling Eyes_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Mi smo prvič sadili to leto kupljene sadike in sicer potem ko smo dali krompir ven. Na isto mesto. Upam, da bo uspelo.
Odgovori