Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovori
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Jaz pa sem po Ipmami zeelo neumen, včeraj sem izkopal dva grma andore in en gomolj je imel 36dkg.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

pep je napisal/a:
Jaz pa sem po Ipmami zeelo neumen, včeraj sem izkopal dva grma andore in en gomolj je imel 36dkg.

Čaki, čaki, da ima neumen kmet najbolj debel krompir, je ljudska modrost, ne moja.
Sicer ti pa privoščim tvoje debelinkote Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Imam eno čudno vprašanje ...
Ali krompir (kifeljčar) res že lahko poberem, čeprav še ni cvetel? Ne bi rada brez veze odkopavala in ranila krompirjev. Hvala.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Martinka, prejšnja leta sem sadila Kresnika, pa sem skoraj gotova, da ni cvetel. Nekje sem čitala, da ne cvetijo vse sorte. Krompir je zrel, ko cime porumenijo-takrat je tudi kožica gomoljev že lepo oblikovana/dozorela in tak krompir se dobro skladišči. Če pa bi ga rada samo malo jedla, potem zarij roko v zemljo blizu cim in malo potipaj... Ko zatipaš primerno velik gomolj, ga potegneš na plano - rastlina pa naprej raste Smile . No, mogoče pripovedujem splošno znane stvari, pa vseeno---_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi pri nas mož na začetku poskusno vzame nekaj gomoljev iz zemlje, ostalo pa pusti, da raste dalje.
Včeraj je bil spet na njivi in je prinesel tole:

Tisti rdeči je Rudolph. Zgleda kot močno obarvan pirh. Laughing Ostali je pa Adora ali pa Carerra, sem pozabila vprašat moža.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Je možno da rdeči polži jejo koloradskega hrošča Rolling Eyes
Namreč nikdar nisem imela več polžev na njivi in manj hrošča na krompirju.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jajčeca mogoče ? Surprised Z listi vred. So ti obgrizli dosti listov?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Odraslih hroščev nikakor ne morejo jhesti, bi rekla, da tudi ličink ne, se pa strinjam z muho, da pojedo jajčeca, ko pač s svojo strgačo obdelujejo krompoirjevo lsitje. Je pa lahko to, da je letos hroščev malo, zgolj naključje. Obe možnosti sta verjetni, najbrž obstaja pa še kakšna tretja, četrta,...
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Saj to mi je zanimivo,tam pa tam vidim kakšen list mal obgrizen a skoraj nič.Tudi na listih vidim tragove od posušene sline pa listi niso objedeni.Najbolj pa je zanimivo da se ne zadržujejo na tej strani od kamor prilezejo ampak jih najdem tudi na sadikah ki so sredi njive, če bi jedli liste, bi bilo logično da se zadržujejo na najbližjih sadikah, ker fižol temeljito pojejo vrsto po vrsto.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Malo sem imela v mislih eksperimentiranje z vzgojo krompirja iz semena. En grm mi je obilno cvetel, a po nekaj dneh cvetki eden za drugim odcvetijo, odpadejo, bunkice pa nobene. Očitno ne bo nič z ekperimentiranjem..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori