Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Krompir - Solanum tuberosum L.
pep je napisal/a: |
Jaz pa sem po Ipmami zeelo neumen, včeraj sem izkopal dva grma andore in en gomolj je imel 36dkg. |
Čaki, čaki, da ima neumen kmet najbolj debel krompir, je ljudska modrost, ne moja.
Sicer ti pa privoščim tvoje debelinkote _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Martinka, prejšnja leta sem sadila Kresnika, pa sem skoraj gotova, da ni cvetel. Nekje sem čitala, da ne cvetijo vse sorte. Krompir je zrel, ko cime porumenijo-takrat je tudi kožica gomoljev že lepo oblikovana/dozorela in tak krompir se dobro skladišči. Če pa bi ga rada samo malo jedla, potem zarij roko v zemljo blizu cim in malo potipaj... Ko zatipaš primerno velik gomolj, ga potegneš na plano - rastlina pa naprej raste . No, mogoče pripovedujem splošno znane stvari, pa vseeno---_________________naredimo svet lepši
-
Odraslih hroščev nikakor ne morejo jhesti, bi rekla, da tudi ličink ne, se pa strinjam z muho, da pojedo jajčeca, ko pač s svojo strgačo obdelujejo krompoirjevo lsitje. Je pa lahko to, da je letos hroščev malo, zgolj naključje. Obe možnosti sta verjetni, najbrž obstaja pa še kakšna tretja, četrta,...
-
Saj to mi je zanimivo,tam pa tam vidim kakšen list mal obgrizen a skoraj nič.Tudi na listih vidim tragove od posušene sline pa listi niso objedeni.Najbolj pa je zanimivo da se ne zadržujejo na tej strani od kamor prilezejo ampak jih najdem tudi na sadikah ki so sredi njive, če bi jedli liste, bi bilo logično da se zadržujejo na najbližjih sadikah, ker fižol temeljito pojejo vrsto po vrsto.
Malo sem imela v mislih eksperimentiranje z vzgojo krompirja iz semena. En grm mi je obilno cvetel, a po nekaj dneh cvetki eden za drugim odcvetijo, odpadejo, bunkice pa nobene. Očitno ne bo nič z ekperimentiranjem..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ladka s Povelj, Bahnkova