Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprike 2014

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

moja alpina ima pol manjšo papriko od tvoje, vendar so vse sadike te sorte rumene. Pojma nimam, zakaj. Sem dala v jamico preperel, nekaj let star hlevski gnoj in zdrobljene jajčne lupine ter kameno moko._________________Lp, Živa
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Moje so tudi na začetku nekoliko porumenele in so potem postale ponovno zelene.
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

živa je napisal/a:
moja alpina ima pol manjšo papriko od tvoje, vendar so vse sadike te sorte rumene. Pojma nimam, zakaj. Sem dala v jamico preperel, nekaj let star hlevski gnoj in zdrobljene jajčne lupine ter kameno moko.

zakaj kameno moko?
Kamena moka je dvignila ph in otežila črpanje hranil
Optimalen Ph za papriko je 6-7.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Meni je paprike nekaj napadlo in imajo skrivenčene liste. Sad Ta mlade.
Kaj bi to bilo?
Imam jih v loncih.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Menda prevečl moče v tleh, tudi z nekaterimi mojimi v loncih je tako. Boido pa izkušenejši kaj več povedali.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Mozno ja, ker sem jih na zacetku kar obilno zalivala. Pa tudi vse nastavke za plodove so odvrgle. :(
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Na lastni koži iskusil, da preveč moče v loncih ni dobro. Ko sem začel malo dolivati na vsake 3- 4 dni so cvetovi ostali gori in se oprašili. Dokler nisem tega "porajtal", so mi v enem obdobju, odpadli vsi cvetovi na paprikah in čilijih. Confused_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

kate je napisal/a:
Meni je paprike nekaj napadlo in imajo skrivenčene liste. Sad Ta mlade.
Kaj bi to bilo?
Imam jih v loncih.

Je kaj belega v listih? Tudi meni se je to zgodilo na malih čilijih in je oče rekel da so tripsi in sem poškropil in je bilo vredu. Danes sem pa spet opazil neke bele male bibe pa sem spet poškropil. Iz preventive še ostale rastline._________________LP seba993
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

S čim si pa škropil te tripse, če smem vprašati?_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Odgovori