Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Allium schoenoprasum - drobnjak
Cvetove lahko uporabljaš enako kot listke, jaz socvetja razstavim na posamezne cvetpove in posuzjem po solati, juhi,....spremenijo barvo sicer, ampak, je prav zanimivo videti.
Semena uporabiš za sejanje (če sploh prideš do njih, pri nas običajno končajo v juhah, solatah). Sveža socvetja, obrnjena na glavo, se lepo posupijo (čeprav kar traja) in so lep suh šopek.
Semena uporabiš za sejanje (če sploh prideš do njih, pri nas običajno končajo v juhah, solatah). Sveža socvetja, obrnjena na glavo, se lepo posupijo (čeprav kar traja) in so lep suh šopek.
-
- Prispevkov: 1193
- Pridružen: Ne Jul 07, 2013 2:00 am
To ni drobnjak, to je Allium fistulosum, zimska ali šopasta čebula. Tukaj nekaj o njej/njem.
In še odprta tema o njej: Tukaj.
In še odprta tema o njej: Tukaj.
metuljc je napisal/a: |
To ni drobnjak, to je Allium fistulosum, zimska ali šopasta čebula. Tukaj nekaj o njej/njem. In še odprta tema o njej: Tukaj. |
Hvala za odgovore, zanimivo a se ne spomnim kdo nam je to predstavil/prodal kot drobnjak. Še bolj zanimivo da jo že dve leti uporbljamo namesto drobnjaka in moram reči da se po vonju ne opazi večje razlike, notranjost je podobno sluzasta kot pri navadenm drobnjaku, po okusu pa mi je še boljša za dodatek k raznim jedem.
Ker sem bil še malo v dvomih sem eno zril ven in tu je današnja slika:
LP
Očitno vas je zavedel nekdo, ki rastlin ne pozna. Moj odgovor je zanesljivo pravilen. Ni čudno, da imata podoben okus, saj sta oba iz rodu lukov (Allium), gre za dve bližnje sorodni vrsti torej. Saj, konec koncev tudi čebula in šalotka nista daleč narazen, a gre tudi v tem primeru za dve samostojni vrsti.