Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Origanum vulgare - dobra misel, origano
-
- Site Admin
Origanum vulgare - dobra misel, origano
(Prenos iz arhiva)
Ja, seveda, polegli poganjki se zlahka ukoreninjajo, poreži posamezne vejice tako, da ostane vsaj nekja cm od tal še vejica, se bo kmalu obrasel ta tvoj grmiček, ne skrbi.
Še to, imaš nizkega ali visokega? Prvi je blazinaste rasti, nekako tako, tudi, ko cveti, drugi je visok, takole izgleda.
Še to, imaš nizkega ali visokega? Prvi je blazinaste rasti, nekako tako, tudi, ko cveti, drugi je visok, takole izgleda.
Drugi. Zraste med 60-70 cm v višino.
Pred leti smo ga posadili, pa ga nismo tikali in je raslo in raslo, ... ostale so posušene palčke, spomladi pa je jovo na novo začel poganjat iz zemlje. Pa me je zanimalo, če je to posledica semenk ali koreninic, no sedaj vem.
Ob priliki, ko se vrnem domov, porežem in posušim.
Pred leti smo ga posadili, pa ga nismo tikali in je raslo in raslo, ... ostale so posušene palčke, spomladi pa je jovo na novo začel poganjat iz zemlje. Pa me je zanimalo, če je to posledica semenk ali koreninic, no sedaj vem.
Ob priliki, ko se vrnem domov, porežem in posušim.
Za čaj se nabira, ko je v polnem cvetju, posušiš cele vejice, osmukaš liste in porežeš cvetove. Če je več cvetja, je čaj rumenkast, če je več listja, zelenkast, vedno pa zelo aromatičen. Lahko pa ločeno spraviš cvetne dele in liste, slednje poitem lahko uporabljaš tudi kot začimbo. Za čaj zadošča ščep (res, kolikor narahlo pri meš s 3 prsti) na skodelico vrele vode, s katero preliješ drogo.
metuljc je napisal/a: |
Za čaj se nabira, ko je v polnem cvetju, posušiš cele vejice, osmukaš liste in porežeš cvetove. Če je več cvetja, je čaj rumenkast, če je več listja, zelenkast, vedno pa zelo aromatičen. Lahko pa ločeno spraviš cvetne dele in liste, slednje poitem lahko uporabljaš tudi kot začimbo. Za čaj zadošča ščep (res, kolikor narahlo pri meš s 3 prsti) na skodelico vrele vode, s katero preliješ drogo. |
Nisem vedel. Hvala.
Bolj se mi gre kot začimba, je le dokaj pogosto uporabljena v moji huhi.