Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kdo jo pozna ?
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Tole zlatorumeno lepotico zdaj začenjam nabirati - za čaje, kreme, milo, barvanje volne in svile. Poleg tega, da je lepa, je tudi široko uporabna. Jaz rada rečem - zaradi njenih bogatih barvilnih sposobnosti: ŠENTJANŽEVKA JE CARICA _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
muha je napisal/a: |
Na prvih fotografijah je Delosperma, domnevam, da cooperi. Si sadil sadike ali sejal seme? Na tazadnji je pa ena "šentana" rožica . |
Sadil sem sadike, in sicer kar nekaj let nazaj (mislim, da jo imam že več kot 5 let).
@metuljc: En smile je manjkal nekje vmes, bi malo manj resneje izpadlo.
Res je. Zadnja rožica je šentjanževka. Vidim, da je prepozna kar veliko ljudi.
Ojoj, cela znanost, tile delphiniumi! Ampak najbrž bo držalo. Če sem prav izbrskala, naj bi bili tile moji iz rodu Consolida in jih od ostalih ločujejo z izrazom ''larkspur''. In so enoletnice.
Več let imam grmastega, podobnega elatumu, kot ga je v temi http://forum.gartlc.si/gartlc-about121.html prilepila Doli. Niti pomislila nisem, da bi si lahko bili v sorodu, ko imajo tako različne liste.
Da je še bolj veselo, pa na straneh botaničnega vrta najdem še izraz ''kitajski ostrožnik''.
Več let imam grmastega, podobnega elatumu, kot ga je v temi http://forum.gartlc.si/gartlc-about121.html prilepila Doli. Niti pomislila nisem, da bi si lahko bili v sorodu, ko imajo tako različne liste.
Da je še bolj veselo, pa na straneh botaničnega vrta najdem še izraz ''kitajski ostrožnik''.