Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kuštra

Moderator: Melona

Odgovori
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Ta ideja označevanja s kamni mi je res všeč. Ker gre za naraven material.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Sončna, ta ''naravni material'' je na koncu odločil. Ker vmes je bila tudi faza preizkušanja odpadnih kosov marmorja pri kamnoseku. Različnih barv, struktur, fino brušenih, grobo brušenih, poliranih, nepoliranih ... No, dokler sem jih imela v rokah, ni izgledalo slabo, ko sem jih postavljala k vrtnicam, pa ni bilo dobro, niso bili naravnega izgleda. Pa itak veš, na kaj so me spominjali Rolling Eyes .

Ti moram pa še nekaj povedati; ko najdem flomaster primerne svetle in ne kričeče kontrastne barve (bel je grozen, zelen tudi, bakrena in zlata se slabo vidita), bom naredila za poskus še kakšen napis na temnejših kamnih, kakršni so v potoku pred hišo. To bi bilo še bolj naravno in meni ljubše, ker ti beli niso ''avtohtoni'' Wink v naši vasi, blizu pa.
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Hvala za idejo in vse informacije - za dopust pa v potok na iskanje kamnov - to se mi je v preteklosti že dogajalo....
Uporabniški avatar
Melona

Novalis, to je moja priljubljena izbira dopusta Wink .

Danes je zacvetela Edith Holden.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Melona, mojih prvih par deset kamnov je že doma...._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Melona

Halo? A imata traktor in prikolico Wink ? So težki, ne, je kar telovadba za križ?
bobolino

Ni tako hudo. Se še lovim glede velikosti, oziroma še ne vem, kako veliki naj bodo!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Melona

V bistvu je praktično merilo to, kaj hočeš napisati nanje. Za samo ime je dovolj manjši, za vse, kar bi jaz stlačila gor, moram pa kar po večjih poseči. Pa predrobno naj ne bo napisano, da bo berljivo stoje, brez prepogibanja Wink .

Dobila sem srebrn flomaster. Čakam na odmor med polčasoma, da mojega spravim v potok po rjav kamen Rolling Eyes .
bobolino

V Dravi je polno temno zelenih in sivih, pa pisanih. Pa vseeno, kako velike imaš ti črke na teh, ki si jih fotografirala?

ker, roko na srce, ko se grm razbohoti, tudi dvokilskega kamna ne vidiš pod njim. Rolling Eyes_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Melona

Črke v imenu vrtnice so 2 cm, ostale malo manjše. Kamne bo pa najbrž treba pomikati ven, ja.
Odgovori