Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Robida - Rubus fruticosus

Odgovori
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Rastejo ku nore in so poune plodov. Jih pa nisem porezal. Sem pustil poganke od 0,5m pa do 1m. Stare so par let nekaj je pa letošnih ukoreninjeninih vršičkov. Presajene so bile naspomladi._________________LP seba993Nazadnje urejal/a seba993 04 Jul 2014 14:55; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

igorrogi, pri meni naredijo pravo močno rodno vejo šele v 3. letu. Do takrat ostajajo na približno pol metra. Je pa res, da jih posebej ne gnojim, k nogam dobijo le semeneč plevel in travo, ki jo poruvam po dvorišču.
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Prve robide neznane sorte (imajo trne) že jemo.
So debele in odlične._________________lp
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Mi pa prve robide prav tako neznane sorte, a brez trnov Very Happy . Pošteno povedano sta do danes za silo dozoreli le 2 Embarassed .

MARIJAV, kaj pa pri tebi moja robida, že kaj nakazuje, da bo zorela?
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Muha, tvoja robida je lep polmetrski grmiček močno obložen s plodovi. Trenutno izgleda na moji in tvoji robidi popolnoma enaka debelost plodov, zorenja pa še nobena ne nakazuje. Imam občutek, da bosta zoreli istočasno. Bom poslikala._________________Živeti na podeželju je najlepše!
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Gorenjci imate res srečo,imam dve sorti robid, pa še ni duha o kakšnem zorenju, so pa res obložene z zelenimi plodovi.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Robide že nekaj dni obiramo, so noro rodne, ker sem jim očitno pustila preveč in predolge osnovne lanske veje. Imam pa dve taki pergoli in če tale dež ne bo povzročil gnitje, jih bo zelo veliko. Kljub močno obloženi vejici, pa na njej vsaka zrela doseže normalno velikost. Zrela robida je velika kot srednji prst do prvega sklepa - (na roki seveda Wink ) Muha, tudi tvoj grmiček je začel zoreti istočasno z mojimi, tako da menim, da je iste sorte kot so moje.

_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Kako pa ptiče prepričat, da ne pojedo vseh?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Marija, čestitam za dobro bero! Moje so že bolj proti koncu - čudno kajne Surprised Surprised Mogoče je to, da rastejo na peščeni zemlji, ki se hitreje ogreje. Je pa bilo letos slabo, ker so najbolj zorele ravno v dnevih, ko je vsak dan padalo in jih je 2/3 zgnilo že ko so komaj napol dozorele, ali še prej. Najedli smo se jih vseeno Very Happy .

Hecno se mi zdi, da enake robide zorijo pri meni skoraj 3 tedne prej, s paradižnikom je pa ravno obratno Confused .
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Marjeta je napisal/a:
Kako pa ptiče prepričat, da ne pojedo vseh?

Naši jih pustijo pri miru.
Odgovori