Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Robida - Rubus fruticosus
Robide že nekaj dni obiramo, so noro rodne, ker sem jim očitno pustila preveč in predolge osnovne lanske veje. Imam pa dve taki pergoli in če tale dež ne bo povzročil gnitje, jih bo zelo veliko. Kljub močno obloženi vejici, pa na njej vsaka zrela doseže normalno velikost. Zrela robida je velika kot srednji prst do prvega sklepa - (na roki seveda ) Muha, tudi tvoj grmiček je začel zoreti istočasno z mojimi, tako da menim, da je iste sorte kot so moje.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Marija, čestitam za dobro bero! Moje so že bolj proti koncu - čudno kajne Mogoče je to, da rastejo na peščeni zemlji, ki se hitreje ogreje. Je pa bilo letos slabo, ker so najbolj zorele ravno v dnevih, ko je vsak dan padalo in jih je 2/3 zgnilo že ko so komaj napol dozorele, ali še prej. Najedli smo se jih vseeno .
Hecno se mi zdi, da enake robide zorijo pri meni skoraj 3 tedne prej, s paradižnikom je pa ravno obratno .
Hecno se mi zdi, da enake robide zorijo pri meni skoraj 3 tedne prej, s paradižnikom je pa ravno obratno .