Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cherokee Purple ??? in sestavljeni cvetovi
Pa je zgornji paradajz končal v skledi. Na sliki prerezan paradižnik. Vidi se, da se je kolobar sestavljenih paradižnikov zelo malo skupaj držal. Črte na površini so kot kaže stičišče paradižnikov iz posameznega cveta socvetja.
Meso je precej temno, bi rekel da temnejše od Indigo Rose-ja. S slednjim še nimam dovolj izkušen.
Meso je precej temno, bi rekel da temnejše od Indigo Rose-ja. S slednjim še nimam dovolj izkušen.
Cherokee Purple spada med temne paradižnike, ki ob dozorevanju tako na kožici kot tudi v mesu zadržijo nekaj klorofila (zelenega barvila), zato je seveda tudi barva nekako temnejša kot pri rdečih paradižnikih (če zmešamo rdečo z nekaj zelene, dobimo rjavkasto barvo).
Indigo Rose pa NE spada med temne paradižnike, je 'navaden' rdeč paradižnik z modro kožico (pa še to samo tam, kjer ga obsije sonce), torej ima tudi meso svetlejšo rdečkasto barvo.
Kako pa se ti dopade okus? Meni so temni paradižniki eni ljubših, ker imajo precej močno izražen okus..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Indigo Rose pa NE spada med temne paradižnike, je 'navaden' rdeč paradižnik z modro kožico (pa še to samo tam, kjer ga obsije sonce), torej ima tudi meso svetlejšo rdečkasto barvo.
Kako pa se ti dopade okus? Meni so temni paradižniki eni ljubših, ker imajo precej močno izražen okus..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Albertovske Žlute je tudi pri meni imel nekoliko sladke plodove, vendar ne tako zelo, kot opisuješ ti.
Indigo Rose ima res veliko antioksidantov (modro barvilo antocian), vendar samo in izključno v kožici plodu. Če odstraniš kožico, od antociana ne ostane nič. Je pa zanimiva omaka iz Indiga, ki se pri daljšem kuhanju obarva nekako temno rjavo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Indigo Rose ima res veliko antioksidantov (modro barvilo antocian), vendar samo in izključno v kožici plodu. Če odstraniš kožico, od antociana ne ostane nič. Je pa zanimiva omaka iz Indiga, ki se pri daljšem kuhanju obarva nekako temno rjavo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A