Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2014

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bicikel: čestitke. Sploh nimaš kaj za jamrat, se mi zdi. Very Happy_________________naredimo svet lepši
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ja sej se mi je zdelo prej drugače, ko sem gledal stebla skoraj že brez listov. Definitivno pa bi šlo vse nekam, če bi še ostalo v zemlji. Brez škropljenja včasih ne gre, tako kot pri sosedih, ki pač od kmetijstva živijo. Seveda je tudi del tega mojega namenjeno za prodajo, saj toliko ne rabimo.
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Bicikl palec gor
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Bicikel, tole pa je pridelek!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 07 Jul 2014 07:41; skupaj popravljeno 1 krat
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ja. prvi v takem obsegu. Ker je bil ravno preoran travnik, smo skupaj s sosedi sadili česen. Oni nekajkrat več kot jaz in bolj "industrijske" sorte, jaz manj in več sort. Njihov pozni je pošprican proti rji še veselo na njivi, pol metra stran od mojih, ki jih je bilo treba pobrat.

Vodenka up
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Bicikl, verjetno ti je v navadi da jamraš za prazen nič. bravo, bravo za pridelek. (sedaj po tihem da neobeden ne sliši, a to vse konzumiraš sam?)

pri meni je situaija taka. danes sem ga pobrala in tudi po treh urah sušenja na njvici probala. še dva dni ga bom sušila na direktnem soncu in potem v zračen prostor. nekaj ga bom spletla v kitko. kako se bo obnsel bomo videli.

posadila sem ala 4 vrste česna. moj Istrski česen ( pridobljen od sosede, pred 5-timi leti), sosedin istrski lanski, Bežigrajski (tržnica-mislim da izvira iz Prekmurja (?)) in brbr-jeva Anka.

moj istrski sosedin lanski istrski "Bežigrajski" Anka in naprej enako po vrsti:

Istrski moj česen (pred 5-timi leti dobila seme od sosede): stroki svetloroza, enakomerno daljši a ožji stroki od drugih. zunanji močnejši. proti sredici tanjši. a vsi daljši kot drug česen. število strokov cca15. lupine svetloroza barve. ne delajo pse. posušena stabljika voljna, da se lahko plete v kite. okus pikanten, težak, takorekoč pekoč , grenčina nezaznavna

istrski soseedin (lani znova vzela seme ): enako kot zgoraj a zelo pekoč. ostalo enako kot zgoraj napisano.

"Bežigrajski" : lupine stroka temnoroza, krajši in približno enaki .število cca 10. dela pse in je sredinska steblika olesenela (jo ne moreš splest v kito). okus močan, pekoč, grenčina nežna

Anka: lupina stroka nežno rozabela, temnejša proti koncu stroka. število strokov cca 9 enako debelih. sredinska steblika trda in se neda splesti v kito. okus srednje močan , skoraj mil v nasprotju z prejšnjimi česni. grenčina močnejša

PS: probala sem takok, da sem vsak česen zaužila s koščkom pancete. vmes pojedla kos sira in spila gutljaj vina. na kancu sem bila kar "morto di krepo" bolj od česna kot od vina (tako si mislim). saj sem vse preiskusila 2krat. a bilo je dobro. lpvoda

PS: seveda sem jaz totalen aberveznik za okuse česna. okuse česna bi moral ocenjevati kakšen dober francoski kuhar kateri ne kadi (popivajo itak vsi). francozi so specijalci za česen, pa še za marsikaj drugega. pravzaprav bi jih moralo biti vsaj pet. (hehehehe)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Voda, poklon

rata ti, da me že zjutraj nasmejiš! A me vzameš v varstvo kak dan? Ne pijem, ne kadim, se javim za testiranje česna!!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
voda

bobolino ti kar pridi, bova probale eno, drugo in tretje. vse bova testirale. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Ko moža pošljem za mesec v tujino, pičim direkt k tebi iz Lj!

Seveda se meni sproti vsi načrti in dobri nameni podirajo, zato me jemlji z rezervo vrti oči ne smem povedati n Wink_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
voda

pusti rezervo doma ali jo pošlji z možičkom tujino. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori