voda, tvoji opisi in komentarji so prav sočni in me prisrčno nasmejijo _________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Voda in Bicikel ..... HVALA za tile vajini foto/besedni predstavitvi okoli česna. Pri biciklu so fascinantne količine in kako lepo so zloženi, voda zmaga z degustacijo.
Ja, Voda, kakšna lepa česnova tihožitja si nam pripravila in kakšen znanstven pristop. Kapo dol in hvala. Kaj se je pokazalo, ko si ga izkopala-izgleda, da ni bil nič bolan in, da je samo tako zgodaj dozorel. Po tem, kako izgleadjo stroki bi rekla, da je kar dobro zrel... Letos pa boš samooskrbna kar se česna tiče, a ne?_________________naredimo svet lepši
Hm, če prav razumem, je bilo tole 5 glavic, ki so razpadle na posamezne stroke(?). Kot je rekel Bicikel, se to zgodi, če ga prepozno izpulimo- ampak tako "raztreščenega" še nisem videla. Tudi ne, da bi imel vsak strok že svoj odganjek. Kakšnih posebnih izkušenj s prezorejnim nimam, pravijo pa, da se tak česen slabše skladišči-začne zgodaj odganjati..._________________naredimo svet lepši
Takle česen sem imela lansko leto ,hm na okusu malo bolj zgubi svojo pikantnost skladiščenje preživi samo mora bit bolj na zračnem mestu ali tud bolj suh prostor ,imela pa sem ga vsa tja do zgodne pomladi sevada sem ga bolj koristla v mineštrah ,za obdelavo pri prašiču ki gre meso za dimljenje meje pa mama rešila.
Česen je takoj po pobranih psih pognal iz vsakega stroka poganjek. Ovoj glavice in stebla pa predvidevam da je zaradi preobilice vode razpadel. Česen ki je bil sajen samo nekaj dni za tem pobran včeraj pa je normalen.