Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

Odgovori
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Pretekli teden sem šel k znancu z merilnimi pripomočki, saj je moje Črne petrovke (prvi rod) pospravila perjad.Preostale vrste sem uspel obvarovati z mrežami.Zaradi lažjega FOT sem potegnil merilo v omesenje fige. Prava velikost čez FI 80 mm. So bile nekatere v vrhovih dreves katere so se bližale tudi št 90-fi. Shocked Laughing
Pri sočasnem konzumiranju fig: KAMBERI, ČRNA PETROVKA , RJAVI MATALON in BELA PETROVKA bi dal največ točk ravno prvi navedeni.Torej KAMBERI.
lp. Vinkoz
FOT- ČRNA PETROVKA- Bonka

FOT-KAMBERI. Ma kakšna slast.
Smile

BELA PETROVKA.

RJAVI MATALON.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vinkoz, ne velja! Ves dan se mi bodo cedile sline Rolling Eyes .

Mimogrede: tisto na moji bavarki so bili res zametki plodov - se že oblikujejo Very Happy. Mogoče bom pa letos le poskusila prvo doma pridelano figo . Dosedaj sem jedla le one iz babacove sadike pri znanki.
ivipiči

Odgovor Napisal/-a ivipiči »

Čao čao.
Vinko bo čas, da kupiš večje pomično merilo. Ni kaj lepe so a še raje kot gledal bi jih degustiral. Veš kako je pri nas na štajerskem pač gre vse bolj počasi in vseeno nimamo časa za potepanje penzija človeka dobesedno prikuje v neko območje ki ni vedno po želji apetita velikih oči. Pa vseeno vsem vsega najboljšega. Ivan._________________Veselo na delo !
Nazadnje urejal/a ivipiči 08 Jul 2014 12:07; skupaj popravljeno 2 krat
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Tudi moja "Pohorka" je bila spomladi polna plodov, žal je večina porumenela in odpadla, tisti , ki so ostali pa so pravi velikani.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

VinkoZ, si to pofotkal pred prevozom na tržišče? Wink , sem bil v Kaliji na Dolenjski cesti in je pred vhodom simpatična punca prodajala Zeleni matalon in Črno petrovko.
Sem se takoj spomnil na tebe Very Happy .

LP_________________mfranc
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

mfranc je napisal/a:
VinkoZ, si to pofotkal pred prevozom na tržišče? Wink , sem bil v Kaliji na Dolenjski cesti in je pred vhodom simpatična punca prodajala Zeleni matalon in Črno petrovko.
Sem se takoj spomnil na tebe Very Happy .

LP

M-Franc.
Lepo,da ločiš fige, upam da ni to tudi del mojih prispevkov v tvojem FIGOVEM izobraževanju. Laughing Da ni imela prodajalka napisa ob figah.Čemu si se bolj posvetil?(simpatična punca)
Ivipiči- :
Eni so v penziji, eni pa še delamo, tak je sistem.
Resno:
Preteklo leto je bila pri nas zrelost Z. Matalona okrog 7.7., letos pa štirinajst dni prej.Sicer je nenormalno število nastavkov za drugi rod, zanimivo pa je ,da je bil v preteklem letu prav drugi rod neužiten.Kaprifikacija?
No, vsakodnevno deževje ni v prid figam, saj počijo, nato mušice,zakisanje. E, ne bom prilimal fot od včeraj , od ene vrste kapitalnih (Prvi rod), kot pravi "muha", potem bo suha brada. Slina izgine. Laughing Laughing Laughing
lp. Vinkoz :
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Seveda je tvoja zasluga, Vinko; preden sem šel v Kalijo sem videl tvoj Fot in pri punci takoj strokovno povedal kaj prodaja Mr. Green .

LP_________________mfranc
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

No tole je pa presenečenje zame! Upam da dozori! Panache...

Tudi pri tašči se nekaj dogaja Razz
Trenutno še no name figa
_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

No tudi tu so bile prve Violete že zaužite.
Samo tole vreme jim že škodi, in ne vem koliko jih bo še ostalo._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Tudi mi danes pojedli edino lansko figo (od lani posajene fige). Sicer bi jo še pustili, a je bila načeta od neke živalce ali mrcine. Bila je sicer sladka, a daleč od tistih pravih.Nazadnje urejal/a Oldi 22 Jul 2014 23:52; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori