Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jedi iz buč/bučk, konzerviranje

crtj-admin
Site Admin

Jedi iz buč/bučk, konzerviranje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Imate recepte za jedi iz buč ali bučk, ki bi jih delili z drugimi?

Vlagate tudi kaj?

Jaz sem letos vložila mlade bučke kot kumare in me zanima, kakšnega okusa bodo._________________Lp, Živa
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Mi jih vlagamo poleg kumar. Ponavadi 1/2 kumar in 1/2 bučk. Če so same mi ni ušeč okus. Nekaj se jih pa poje v štrudlu._________________LP seba993
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Če pokukaš na sosednji, kulinaričlni forum, najdeš marsikaj. Shranki iz bučk Bo pa treba pobrskati (glej rubriko3) med vsemi recepti, ker nečlanom ni omogočeno iskanje po kategorijah (Ozimnica). Pa nič hudega, morda najdete še kakšen uporaben recept. Wink
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Metuljc, tam sem pogledala, verjetno ima pa kaj po lastnem izumu Plamenka (zanjo vem, da je ljubiteljica buč) ali kdo drug s foruma._________________Lp, Živa
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Na to, da so med recepti tam tudi recepti koga s tega foruma, pa nisi pomislila?
No, saj receptov od tam ne vsiljujem, da ne bo pomote.
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Jaz bučke narežem na kocke,rahlo pokuham v mešanici kis za vlaganje 33%-voda 66%. V vodi je tudi poper v zrnju, sol in lovor. Tako od oka 2-3 minute, da vre.
S cedilko pobiram ven in zlagam na pladnje da se ohladi.
V kozarce dam dober prst olivnega olja in v olje zlagam bučke. Vmes dodajam na drobno nasekljan peteršilj in česen. Ko je kozarec poln dodam še malo olja, tako, da je vse sigurno pod oljem, zaprem in to je to.
Na isti način delam tudi malancane.
L.p.
Peter
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Peter, to je potem za k malici ali uporabljaš pri kuhi?
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Za k narezku. Tudi med 2 kosa kruha s salamo.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala, probam.
Odgovori