Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jedi iz buč/bučk, konzerviranje
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Jedi iz buč/bučk, konzerviranje
(Prenos iz arhiva)
Če pokukaš na sosednji, kulinaričlni forum, najdeš marsikaj. Shranki iz bučk Bo pa treba pobrskati (glej rubriko3) med vsemi recepti, ker nečlanom ni omogočeno iskanje po kategorijah (Ozimnica). Pa nič hudega, morda najdete še kakšen uporaben recept.
Jaz bučke narežem na kocke,rahlo pokuham v mešanici kis za vlaganje 33%-voda 66%. V vodi je tudi poper v zrnju, sol in lovor. Tako od oka 2-3 minute, da vre.
S cedilko pobiram ven in zlagam na pladnje da se ohladi.
V kozarce dam dober prst olivnega olja in v olje zlagam bučke. Vmes dodajam na drobno nasekljan peteršilj in česen. Ko je kozarec poln dodam še malo olja, tako, da je vse sigurno pod oljem, zaprem in to je to.
Na isti način delam tudi malancane.
L.p.
Peter
S cedilko pobiram ven in zlagam na pladnje da se ohladi.
V kozarce dam dober prst olivnega olja in v olje zlagam bučke. Vmes dodajam na drobno nasekljan peteršilj in česen. Ko je kozarec poln dodam še malo olja, tako, da je vse sigurno pod oljem, zaprem in to je to.
Na isti način delam tudi malancane.
L.p.
Peter