Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Aronija - Aronia melanocarpa

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Fantje, punce, kdaj naj bi aronija zorela? Namreč pri meni so Nero videti zrele - že malo izgubljajo lesk, sočne tudi so - ampak se mi zdi, da naj bi bilo normalno obdobje bolj sredina avgusta?

Je pa prvo leto in ne bi rad ugotovil zrelosti tako, da se zbudim naslednji dan in ni nobene, ker so že popadale. Eni viri pravijo, da rade odpadejo, drugi, da se znajo držati vse do zmrzali...
lilija

Odgovor Napisal/-a lilija »

Ko se začnejo kosi zbirati okoli aronije,je zame to znak ,da aronija zori in da bom začela pobirati jagode.Če zamudim ,mi jo kosi oberejo zelo natančno.Danes se je že začelo in ko sem natančno pogledala so jagode že črne.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha_________________Lep dan in uspešno delo.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Ja, zanimivo, kosi, ki gredo v borovnicah v najslajše sorte, se zelo radi gostijo na aroniji. Ta je tudi zelo sladka, pa zraven hudo trpka, kar jih izgleda ne moti Rolling Eyes .

Se pa splača aronijo zaščititi pred ptiči, mi jo počasi zobljemo do pozne jeseni. Lahko trdim za sorto Viking, da se sploh ne obletijo zrele jagode, verjetno Nero isto. Ga bom letos imel na opazovanju, z par prgišči plodov.

LP_________________mfranc
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Je aronijo vedno potrebno cepiti na drugo podlago? Ni dovolj, da se le potaknejo vejice?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

bobolino je napisal/a:
Je aronijo vedno potrebno cepiti na drugo podlago? Ni dovolj, da se le potaknejo vejice?

Ne, cepljenje ni nujno in vedno potrebno.
Se pa vedno najdejo entuziasti, ki radi eksperimentirajo in komplicirajo. Embarassed

Na svojih koreninah dela povsem brez težav.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Hvala!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Lani sem jedel božansko marmelado iz aronije in am.brusnic,letos pa so mi kosi vse odnesli! Sad Twisted Evil_________________Narava vse povrne!
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

A ameriške brusnice tudi imate?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

A so pustili vsaj prazne kozarce? Laughing
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ferdo36 pozdravljen
Povej mi iz prve roke, če bi pri meni ratale brusnice med dvema sadikama borovnic. Dopoldan je senca, popoldan je sonce, če sploh je. Tolikokrat stojim ob sadiki brusnice, pa oklevam. Hvala za odgovor
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori