Aronija - Aronia melanocarpa
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
Fantje, punce, kdaj naj bi aronija zorela? Namreč pri meni so Nero videti zrele - že malo izgubljajo lesk, sočne tudi so - ampak se mi zdi, da naj bi bilo normalno obdobje bolj sredina avgusta?
Je pa prvo leto in ne bi rad ugotovil zrelosti tako, da se zbudim naslednji dan in ni nobene, ker so že popadale. Eni viri pravijo, da rade odpadejo, drugi, da se znajo držati vse do zmrzali...
Je pa prvo leto in ne bi rad ugotovil zrelosti tako, da se zbudim naslednji dan in ni nobene, ker so že popadale. Eni viri pravijo, da rade odpadejo, drugi, da se znajo držati vse do zmrzali...
-
Ko se začnejo kosi zbirati okoli aronije,je zame to znak ,da aronija zori in da bom začela pobirati jagode.Če zamudim ,mi jo kosi oberejo zelo natančno.Danes se je že začelo in ko sem natančno pogledala so jagode že črne.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha_________________Lep dan in uspešno delo.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha_________________Lep dan in uspešno delo.
-
- Kraj: Ljubljana
Ja, zanimivo, kosi, ki gredo v borovnicah v najslajše sorte, se zelo radi gostijo na aroniji. Ta je tudi zelo sladka, pa zraven hudo trpka, kar jih izgleda ne moti
.
Se pa splača aronijo zaščititi pred ptiči, mi jo počasi zobljemo do pozne jeseni. Lahko trdim za sorto Viking, da se sploh ne obletijo zrele jagode, verjetno Nero isto. Ga bom letos imel na opazovanju, z par prgišči plodov.
LP_________________mfranc

Se pa splača aronijo zaščititi pred ptiči, mi jo počasi zobljemo do pozne jeseni. Lahko trdim za sorto Viking, da se sploh ne obletijo zrele jagode, verjetno Nero isto. Ga bom letos imel na opazovanju, z par prgišči plodov.
LP_________________mfranc
-
-