Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2014
Enostaven recept za dve osebi: dve trdo kuhani jajci, 5 do 6 redkvic in ogromen šop kodrolistnega peteršilja- malo narežemo (lahko tudi tisti ta drug). Popramo , posolimo, olje, kis....količine po želji.
Osvežilno, sočno, enkratno. Seveda lahko dodajamo tudi druge sestavine če želimo. Tako, kot sem opisal so ga ruski gostje jedli in sploh niso hoteli navadne zelene solate.
Pojedli so ga cele sklede, da sem bil šokiran.
Res je peteršilj bistveno dražji od zelene solate, vem pa da uspeva brez problema tudi pozimi, če ga malo prekrijemo, solata pa raje pomrzne.
Kakorkoli, sedaj imam eno celo gredico peteršilja in ni problem potrgati 30 do 40 vej , se sploh ne pozna, da si kaj nabiral in vedno nove rastejo.
Seveda, ga potem jem v velikih količinah dodanega v paradižnikovo solato. Krasno paše zaradi okusa in tudi barvno popestri rdečo barvo paradižnika.
Osvežilno, sočno, enkratno. Seveda lahko dodajamo tudi druge sestavine če želimo. Tako, kot sem opisal so ga ruski gostje jedli in sploh niso hoteli navadne zelene solate.
Pojedli so ga cele sklede, da sem bil šokiran.
Res je peteršilj bistveno dražji od zelene solate, vem pa da uspeva brez problema tudi pozimi, če ga malo prekrijemo, solata pa raje pomrzne.
Kakorkoli, sedaj imam eno celo gredico peteršilja in ni problem potrgati 30 do 40 vej , se sploh ne pozna, da si kaj nabiral in vedno nove rastejo.
Seveda, ga potem jem v velikih količinah dodanega v paradižnikovo solato. Krasno paše zaradi okusa in tudi barvno popestri rdečo barvo paradižnika.
Gringo, semena lahko vzameš iz plodu okužene rastline samo v primeru, če boš semena fermentiral, ker le s fermentacijo uničiš bolezenske klice, ki se lahko skrivajo v semenski ovojnici in gelu okoli semen. Fermentacija namreč 100% uniči vse glivične patogene.
Velja pa to le za rastline, okužene z GLIVIČNIMI BOLEZNIMI, nikakor pa ne za rastline okužene z bakerijami ali virusi, ker se te bolezni lahko prenašajo tudi v samih semenih!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Velja pa to le za rastline, okužene z GLIVIČNIMI BOLEZNIMI, nikakor pa ne za rastline okužene z bakerijami ali virusi, ker se te bolezni lahko prenašajo tudi v samih semenih!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
bobolino je napisal/a: |
Vsa čast vsem! Moji v rastlinjaku šele zardevajo, četudi so bili zgodaj sajeni vanj. |
Ne vem, kako da letos zorijo tako pozno. Pri meni v rastlinjaku letos sploh ne zorijo dosti prej. Mislim, da jih nisem sejala kasneje, kot lani, a so letošnji počasi rasli. Lani ta čas sem imela že polno zrelih. Kadar smo šli na morje za 1 dan, sem jih brez problemov vzela s seboj polno skledo. Letos pa kar ni in ni.
Ivčk je napisal/a: |
Gringo, semena lahko vzameš iz plodu okužene rastline samo v primeru, če boš semena fermentiral, ker le s fermentacijo uničiš bolezenske klice, ki se lahko skrivajo v semenski ovojnici in gelu okoli semen. Fermentacija namreč 100% uniči vse glivične patogene. Velja pa to le za rastline, okužene z GLIVIČNIMI BOLEZNIMI, nikakor pa ne za rastline okužene z bakerijami ali virusi, ker se te bolezni lahko prenašajo tudi v samih semenih! |
Ivčk
sodeč po videnem je krompirjeva plesen kar je glivična bolezen. Kaj pa spada v bakterije in virus mi prosim pomagaj razvozlati.
lp
Gringo
Gringo, bolje da ne veš, kaj vse lahko virusi in bakterije naredijo
Jaz sem sprobala na lastni koži dve leti nazaj in nikomur tega ne privoščim.
Slikovni material za poškodbe pri virusih in bakterijah najlažje najdeš na Googlu, kjer samo utipkaš 'virus on tomato' ali 'bacterial infection on tomato', ti bo takoj vse jasno
Saj predvidevam, da gre pri tebi za plesen, ker imajo letos očitno vsi težave z njo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Jaz sem sprobala na lastni koži dve leti nazaj in nikomur tega ne privoščim.
Slikovni material za poškodbe pri virusih in bakterijah najlažje najdeš na Googlu, kjer samo utipkaš 'virus on tomato' ali 'bacterial infection on tomato', ti bo takoj vse jasno
Saj predvidevam, da gre pri tebi za plesen, ker imajo letos očitno vsi težave z njo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A