Krompir - Solanum tuberosum L.
-
vprašala. 15 kg (ne gajbic) = 450 kg krompirja. moja matematika je bila tako tako a ni velike razlike če se vzame prej navedeno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
sorta M.Liza, Nizozemska, kolaboriran (ne vem če sem prav zapisala), ker je približno ves enak. letos je velik za mojo pest, katera "niti približno ni tipično ženska", lani pa veliko večji. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Krompirjeve bunkice so postale mehke, pa sem jih prerezala in iztisnila zdriz s semeni.

Pa še od blizu:

Dala sem v lonček, nalila malo vode in zaprla za tri dni, da fermentira. To delam prvič, pa me zanima, če delam prav.
Pa še to: semena so, kot se vidi, čisto svetla, pa se bojim, da niso zrela in da ne bodo kalila._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Pa še od blizu:

Dala sem v lonček, nalila malo vode in zaprla za tri dni, da fermentira. To delam prvič, pa me zanima, če delam prav.
Pa še to: semena so, kot se vidi, čisto svetla, pa se bojim, da niso zrela in da ne bodo kalila._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje