Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Vrtni tekstil
-
- Site Admin
Vrtni tekstil
(Prenos iz arhiva)
Včeraj sem v Kiku odkrila tkanino proti plevelu - Unkrautvlies, 2 x 2,5 m po 2,19 € za komad.
Jo kaj dosti uporabljate? Jaz jo bom letos dala k paradižnikom. Predstavljam si, da bo spomladi črna barva tkanien pomagala ogreti zemljo, čez leto jo bom pokrila še s slamo.
Kako dolgo trajnost ima po vaših izkušnjah? Leto ali več? Ne najdem podatka, iz česa je izdelana. Ostane lahko kar na vrtu, ali jo je treba odstraniti, preden razpade?
Jo kaj dosti uporabljate? Jaz jo bom letos dala k paradižnikom. Predstavljam si, da bo spomladi črna barva tkanien pomagala ogreti zemljo, čez leto jo bom pokrila še s slamo.
Kako dolgo trajnost ima po vaših izkušnjah? Leto ali več? Ne najdem podatka, iz česa je izdelana. Ostane lahko kar na vrtu, ali jo je treba odstraniti, preden razpade?
Muha, ne poznam Kikove zadevščine.
Če je podobna takšni tkanini in, če je vsaj podobno kvalitetnih materialov, potem ti mora zdržati 10+ let. Minimalno, razen, če se fizično poškoduje. Je namreč ustrezno zaščitena pred UV žarki.
Edina negativna plat takšneih preprog je razdiranje tkanja ob robovih (ko se obrabijo zavarjeni zaključki) ali pa na mestih, kjer jih po potrebi zarežemo.
Na "koncu" jo jaz pokopljem v zabojniku za ločene odpadke.
Vse to velja, če je enakega materiala.
Če je podobna takšni tkanini in, če je vsaj podobno kvalitetnih materialov, potem ti mora zdržati 10+ let. Minimalno, razen, če se fizično poškoduje. Je namreč ustrezno zaščitena pred UV žarki.
Edina negativna plat takšneih preprog je razdiranje tkanja ob robovih (ko se obrabijo zavarjeni zaključki) ali pa na mestih, kjer jih po potrebi zarežemo.
Na "koncu" jo jaz pokopljem v zabojniku za ločene odpadke.
Vse to velja, če je enakega materiala.
juglans je napisal/a: |
Edina negativna plat takšneih preprog je razdiranje tkanja ob robovih (ko se obrabijo zavarjeni zaključki) ali pa na mestih, kjer jih po potrebi zarežemo. |
Jaz že nekaj časa uporabljam te tkanine. Če se zadeva kje začne razdirati, jo enostavno "zakurim" po robovih z vžigalnikom. Izreze v tkanino pa delam z ženinim gorilnikom za flambiranje. Tisti, ki gori z ognjem pod pritiskom. Robovi ostanejo lepo zaliti.
izbet je napisal/a: |
[ Jaz že nekaj časa uporabljam te tkanine. Če se zadeva kje začne razdirati, jo enostavno "zakurim" po robovih z vžigalnikom. Izreze v tkanino pa delam z ženinim gorilnikom za flambiranje. Tisti, ki gori z ognjem pod pritiskom. Robovi ostanejo lepo zaliti. |
. Ampak ideja ni slaba. Jaz jih bom poskušala posmoditi s plinskim vžigalnikom.