Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vrtni tekstil

crtj-admin
Site Admin

Vrtni tekstil

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Kovertan, agrokoprena, tkanina za zaščito pred plevelom in kar še spada zraven.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Včeraj sem v Kiku odkrila tkanino proti plevelu - Unkrautvlies, 2 x 2,5 m po 2,19 € za komad.

Jo kaj dosti uporabljate? Jaz jo bom letos dala k paradižnikom. Predstavljam si, da bo spomladi črna barva tkanien pomagala ogreti zemljo, čez leto jo bom pokrila še s slamo.

Kako dolgo trajnost ima po vaših izkušnjah? Leto ali več? Ne najdem podatka, iz česa je izdelana. Ostane lahko kar na vrtu, ali jo je treba odstraniti, preden razpade?
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Jaz sem kupoval filc v Filc mengeš. Dobiš ostanke, mislim da ni drago.

LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Muha, nimam sicer odgovorov na tvoja vprašanja Embarassed , poznam pa to tkanino, sem jo lani kupila v Kiku in letos naredila air-pruning lonce in nje (dvojno plast).

Je res precej močna in trpežna, tako da bo verjetno dolgo razpadala.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Muha, ne poznam Kikove zadevščine.
Če je podobna takšni tkanini in, če je vsaj podobno kvalitetnih materialov, potem ti mora zdržati 10+ let. Minimalno, razen, če se fizično poškoduje. Je namreč ustrezno zaščitena pred UV žarki.

Edina negativna plat takšneih preprog je razdiranje tkanja ob robovih (ko se obrabijo zavarjeni zaključki) ali pa na mestih, kjer jih po potrebi zarežemo.

Na "koncu" jo jaz pokopljem v zabojniku za ločene odpadke.

Vse to velja, če je enakega materiala.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Na videz je enaka tistim, ki sem jih že ogledovala po vrtnih centrih. Samo, da sem jaz pri poceni robi vedno malo skeptična, da posnemajo predvsem videz, ne pa vsebine in kvalitete Confused .

Kako vzdržljiva bo, bom poročala čez 10 let ali morda že kar čez 2 Wink Laughing Laughing .
izbet

Odgovor Napisal/-a izbet »

juglans je napisal/a:

Edina negativna plat takšneih preprog je razdiranje tkanja ob robovih (ko se obrabijo zavarjeni zaključki) ali pa na mestih, kjer jih po potrebi zarežemo.

Jaz že nekaj časa uporabljam te tkanine. Če se zadeva kje začne razdirati, jo enostavno "zakurim" po robovih z vžigalnikom. Izreze v tkanino pa delam z ženinim gorilnikom za flambiranje. Tisti, ki gori z ognjem pod pritiskom. Robovi ostanejo lepo zaliti.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

izbet je napisal/a:
[
Jaz že nekaj časa uporabljam te tkanine. Če se zadeva kje začne razdirati, jo enostavno "zakurim" po robovih z vžigalnikom. Izreze v tkanino pa delam z ženinim gorilnikom za flambiranje. Tisti, ki gori z ognjem pod pritiskom. Robovi ostanejo lepo zaliti.

poreden to pa ne Laughing Laughing . Ampak ideja ni slaba. Jaz jih bom poskušala posmoditi s plinskim vžigalnikom.
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

Kako se pa obnese ta tkanina glede plevela? Ga je manj ali ga sploh ni?

Muha, kako pa gre tkanina skupja s polži, misliš, da jim ne bo ugajala?
Odgovori