Vrtni tekstil
-
- Site Admin
Vrtni tekstil
(Prenos iz arhiva)
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Včeraj sem v Kiku odkrila tkanino proti plevelu - Unkrautvlies, 2 x 2,5 m po 2,19 € za komad.
Jo kaj dosti uporabljate? Jaz jo bom letos dala k paradižnikom. Predstavljam si, da bo spomladi črna barva tkanien pomagala ogreti zemljo, čez leto jo bom pokrila še s slamo.
Kako dolgo trajnost ima po vaših izkušnjah? Leto ali več? Ne najdem podatka, iz česa je izdelana. Ostane lahko kar na vrtu, ali jo je treba odstraniti, preden razpade?
Jo kaj dosti uporabljate? Jaz jo bom letos dala k paradižnikom. Predstavljam si, da bo spomladi črna barva tkanien pomagala ogreti zemljo, čez leto jo bom pokrila še s slamo.
Kako dolgo trajnost ima po vaših izkušnjah? Leto ali več? Ne najdem podatka, iz česa je izdelana. Ostane lahko kar na vrtu, ali jo je treba odstraniti, preden razpade?
-
Muha, ne poznam Kikove zadevščine.
Če je podobna takšni tkanini in, če je vsaj podobno kvalitetnih materialov, potem ti mora zdržati 10+ let. Minimalno, razen, če se fizično poškoduje. Je namreč ustrezno zaščitena pred UV žarki.
Edina negativna plat takšneih preprog je razdiranje tkanja ob robovih (ko se obrabijo zavarjeni zaključki) ali pa na mestih, kjer jih po potrebi zarežemo.
Na "koncu" jo jaz pokopljem v zabojniku za ločene odpadke.
Vse to velja, če je enakega materiala.
Če je podobna takšni tkanini in, če je vsaj podobno kvalitetnih materialov, potem ti mora zdržati 10+ let. Minimalno, razen, če se fizično poškoduje. Je namreč ustrezno zaščitena pred UV žarki.
Edina negativna plat takšneih preprog je razdiranje tkanja ob robovih (ko se obrabijo zavarjeni zaključki) ali pa na mestih, kjer jih po potrebi zarežemo.
Na "koncu" jo jaz pokopljem v zabojniku za ločene odpadke.
Vse to velja, če je enakega materiala.
- muha
- Site Admin
-
juglans je napisal/a: |
Edina negativna plat takšneih preprog je razdiranje tkanja ob robovih (ko se obrabijo zavarjeni zaključki) ali pa na mestih, kjer jih po potrebi zarežemo. |
Jaz že nekaj časa uporabljam te tkanine. Če se zadeva kje začne razdirati, jo enostavno "zakurim" po robovih z vžigalnikom. Izreze v tkanino pa delam z ženinim gorilnikom za flambiranje. Tisti, ki gori z ognjem pod pritiskom. Robovi ostanejo lepo zaliti.
- muha
- Site Admin
izbet je napisal/a: |
[ Jaz že nekaj časa uporabljam te tkanine. Če se zadeva kje začne razdirati, jo enostavno "zakurim" po robovih z vžigalnikom. Izreze v tkanino pa delam z ženinim gorilnikom za flambiranje. Tisti, ki gori z ognjem pod pritiskom. Robovi ostanejo lepo zaliti. |