Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kompostiranje z deževniki - kompost deževnikov
-
- Site Admin
Kompostiranje z deževniki - kompost deževnikov
(Prenos iz arhiva)
Pomagajte mi prosim z odgovorom. Pogrešam karkoli o kalifornijskih deževnikih na novem forumu. Včeraj in danes so mi zadetki pokazali, da se je tema začela na starem forumu. Kako da ni prenesena ali obujena spet tu? Razen če ni kje skrita? Se zelo priporočam - Zuf na primer z kakšnim odgovorom. Kdo je trenutno (še vedno ali na novo) aktiven in pridobiva kompost na ta način ali za svoje ali širše potrebe. Ta tema me je zelo privlekla, čeprav vem, da je bila prava modna muha dolgo let nazaj in je še vedno ena najodličnejših stvari v vrtnarjenju._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Upam, da se kravžlj oglasi, on sedaj kompostira z deževniki nekaj časa.
Pa kdo drug to zagotovo počne...
Jaz ponovno začnem jutri, ko dobim leglo od prijatlce, k ima v stanovanju kompostni stolp in ji odlično služi za del kuhinjskih odpadkov. Ostalo kompostira z bokašijem. Ta kombinacija je idealna za stanovanja!
Enako je tudi pri nam na domačiji.
Del gre na zunanji kompost, večina bokashi, nekaj pa bo še kompostiranje z deževniki.
Bom opisal, kako bom nastavil jutri.
Uporabil bom kar jupol kanto za začetek, da se leglo razmnoži.
V kanto ne bom drenaže delal, sem dobil grif za vlago - kdaj je preveč, premalo, ravno vredu.
Naredili bomo tudi nekaj zunanjih.
Se oglasim.
Če te kaj konkretno zanima, vprašaj pa odgovorim.
Pa kdo drug to zagotovo počne...
Jaz ponovno začnem jutri, ko dobim leglo od prijatlce, k ima v stanovanju kompostni stolp in ji odlično služi za del kuhinjskih odpadkov. Ostalo kompostira z bokašijem. Ta kombinacija je idealna za stanovanja!
Enako je tudi pri nam na domačiji.
Del gre na zunanji kompost, večina bokashi, nekaj pa bo še kompostiranje z deževniki.
Bom opisal, kako bom nastavil jutri.
Uporabil bom kar jupol kanto za začetek, da se leglo razmnoži.
V kanto ne bom drenaže delal, sem dobil grif za vlago - kdaj je preveč, premalo, ravno vredu.
Naredili bomo tudi nekaj zunanjih.
Se oglasim.
Če te kaj konkretno zanima, vprašaj pa odgovorim.
Original tema je tukaj - http://rastline.mojforum.si/rastline.html , debate vnaprej marsikaj razjasnijo.
Kopiranje one teme sem v to temo bi vso stvar naredilo nepregledno.
Zato tukaj nadaljujemo...
Ne rabite cele one teme brat, vprašajte tukaj pa z veseljem odgovorim.
Pa praktičnih primerov bo gotovo dosti in se bo vse razjasnilo.
Na kratko - deževnikov kompost, ki ga lahko sami z lahkoto pridelamo, je ena boljših stvari za vrtnarja.
Kopiranje one teme sem v to temo bi vso stvar naredilo nepregledno.
Zato tukaj nadaljujemo...
Ne rabite cele one teme brat, vprašajte tukaj pa z veseljem odgovorim.
Pa praktičnih primerov bo gotovo dosti in se bo vse razjasnilo.
Na kratko - deževnikov kompost, ki ga lahko sami z lahkoto pridelamo, je ena boljših stvari za vrtnarja.